Antena Meniu Search
x

Video Un bucureștean și-a înscenat răpirea ca să-i ceară 1.500€ mamei sale. Și-a pus un prieten să-l filmeze legat și i-a trimis clipul femeii

O întâmplare mai puţin obişnuită a avut loc în Capitală, iar povestea pare ruptă din filmele de acţiune. Un tânăr şi-a înscenat răpirea ca să facă rost de bani de la propria mamă. A pus la cale planul împreună cu un prieten care l-a filmat legat, iar apoi i-au trimis femeii imaginile.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 07.01.2023, 13:10

Vezi și

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reținut vineri doi bărbați, ambii în vârstă de 35 de ani, cercetați pentru șantaj, respectiv instigare la șantaj.

O femeie a sesizat că fiul său apoi ar fi fost răpit de persoane necunoscute, primind de pe telefonul acestuia imagini cu el legat de mâini și de picioare, fiindu-i solicitați 1500 de euro pentru a-l elibera și pentru a nu îi produce vătămări.

Sesizarea a fost preluată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sector 5, care au identificat adresa unde ar fi fost săvârșită fapta.

„Înainte de momentul intervenției, bărbatul a sesizat prin 112 faptul că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane. În urma administrării materialului probator, a reieșit faptul că fiul apelantei și-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini și de picioare, după care să îl filmeze și să pretindă de la mama sa 1500 de euro, în schimbul eliberării sale. În cauză s-a dispus reținerea celor doi bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj, respectiv instigare la șantaj, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală”, informează Poliția Capitalei.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul ar fi împrumutat o sumă de bani de la proprietarul unde locuia în chirie

Bărbatul ar fi împrumutat 2.000 de lei de la proprietarul unde locuia cu chirie, mințindu-l că i-a murit tatăl și are nevoie de bani pentru a-l înmormânta, potrivit unor surse apropiate anchetei.

În schimb, ar fi cheltuit toți banii pe alcool. Pentru că trebuia să-i returneze suma de bani, în timp ce se distra cu prietenii, i-ar fi venit ideea să-și însceneze răpirea și să ceară pensia mamei sale, potrivit acelorași surse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un bucureștean și-a înscenat răpirea ca să-i ceară 1.500€ mamei sale. Și-a pus un prieten să-l filmeze legat și i-a trimis clipul femeii