Antena Meniu Search
x

Galerie foto Robert, tânărul de 20 de ani care și-a pierdut viața într-un accident de muncă în Italia, condus pe ultimul drum. Tatăl, rănit și el, a venit cu targa să își ia rămas bun

La doar 20 de ani, Robert avea toată viața înainte. Și visa la un viitor mai bun. Plecase în Italia cu tatăl său ca să strângă bani, însă nimeni nu avea de unde să știe că pentru tânăr avea să fie și ultimul drum.

de Monica Palade

la 02.06.2023, 09:46

Pe 15 mai, Robert, împreună cu alți doi muncitori români, a căzut de pe o platformă de ridicare în timp ce lucra pe acoperișul unei hale, după ce acesta a cedat sub greutatea lor. Toți au căzut în gol de la 10 metri.

Tânărul a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Maggiore din Bologna, însă în noaptea dintre marți și miercuri, 17 mai, inima lui a încetat să mai bată în secția de Terapie Intensivă. Un alt român, Ionel Costin, ajuns la spital în stare gravă, a murit după 10 zile de la accident, la un spital din Cesena. Singurul supraviețuitor este tatăl lui Robert, 48 de ani.

"Să fii o inspirație de iubire pentru toți prietenii tăi"

Rănit și el grav, bărbatul a ținut cu orice preț să îi fie aproape fiului pe ultimul drum. Venit pe targă, tatăl a fost răpus de emoție și suferință pentru copilul pierdut. Imaginile de la înmormântare sunt pline de emoție.

Pe acelaşi subiect

Micuța biserică ortodoxă din Ferrara a fost neîncăpătoare. Toți cei care l-au cunoscut pe Robert au vrut să îi fie aproape. Multe lacrimi, flori și suferință. În timpul slujbei, pe un ecran a fost proiectat un film cu cele mai bune momente din scurta existență a lui Robert, realizat de Filippo Rubin, scrie lanuovaferrara.it. Patru persoane sunt cercetate în cazul accidentului de muncă.

"Comunitatea noastră trece printr-un alt moment întunecat și dramatic. Raiul și-a vărsat toate lacrimile pentru Robert Pricopi al nostru, un băiat special, atât de tânăr, atât de plin de viață și vise. Am avut norocul să-l cunosc pe acest om blând, cu o lume interioară grozavă de explorat și exprimat, datorită pasiunii sale pentru muzică. Avea atât de mult talent și ambiție și creativitate. Sunt atât de multe emoții pe care vreau să le exprim acum, sunt rănită, furioasă, în neîncredere, dar știu că nimeni nu îl poate readuce la viață. Această tragedie este atât de nedreaptă și inexplicabilă, în această viață, care dă și ia totul.

Îi auzi pe acești tineri vorbind despre ziua de mâine, le vezi entuziasmul, ideile și speranța și începi să trăiești și să speri din nou cu ei, și apoi dintr-o dată, sfârșitul. Sunt mulți prieteni ai lui Robert care își amintesc de el cu afecțiune frățească, aceiași prieteni cu care și-a împărtășit cele mai mari pasiuni: artă, muzică, rap și după-amiezile la Centrul Social din Codigoro. (....) Fie-ți țărâna ușoară, dragă Robert, să-ți ții familia de mână în această grea încercare și să fii o inspirație de iubire pentru toți prietenii tăi. Ești în inimile noastre, astăzi și pentru totdeauna", a postat o româncă pe pagina de Facebook. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Robert, tânărul de 20 de ani care și-a pierdut viața într-un accident de muncă în Italia, condus pe ultimul drum. Tatăl, rănit și el, a venit cu targa să își ia rămas bun