Antena Meniu Search
x

Un chirurg a amputat piciorul greșit unui bătrân de 82 de ani, într-o clinică din Austria. Medicul și-a aflat ieri sentința

Un chirurg austriac a fost condamnat miercuri să plătească o amendă de câteva mii de euro, după ce a amputat piciorul greșit unui pacient de 82 de ani. Sentința a fost dată de Tribunalul regional din Linz.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.12.2021, 14:51

Un chirurg a amputat piciorul greșit unui bătrân de 82 de ani, într-o clinică din Austria. Medicul și-a aflat ieri sentința - Profimedia / imaginie ilustrativă

În motivarea deciziei, judecătorii îl acuză pe medic de "neglijență" și "vătămare corporală gravă". 

Potrivit jurnaliștilor de la nieuwsblad.be, doctorița în vârstă de 43 de ani marcase piciorul greșit înainte de operație, dându-și seama de eroare abia două zile. 

Petru fapta sa, instanța a condamnat-o la o amendă de 2.700 de euro, plus 5.000 de euro cu titlu de despăgubire soției pacientului, care intentase o acțiune civilă, dar care a decedat între timp.

În prezent, medicul chirurg lucrează într-un alt spital. Întrebată de ce a marcat piciorul drept și nu pe cel stâng, doctorița a spus: "Nu știu", potrivit BBC News.

Pe acelaşi subiect

Femeia poate contesta decizia magistraților.

Bătrânul s-a ales cu ambele picioare tăiate

Grozăvia a avut loc în luna mai a acestui an, la Clinica Freistadt, în Austria.

Reprezentanții unității au transmis, într-un comunicat, că pacientul de 82 de ani suferea de multe boli, care i-au afectat picioarele până la punctul în care membrul inferior stâng a necesitat amputarea, potrivit Reuters.

"Suntem profund șocați că marți, 18 mai, în ciuda standardelor de asigurare a calității, piciorul greșit al unui bărbat de 82 de ani a fost amputat. Din păcate, greșeala, în care piciorul drept a fost îndepărtat în loc de stângul, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanțe nefericite​", a anunțat clinica, la vremea respectivă.

Greșeala ar fi fost observată pentru prima dată în timpul schimbării bandajelor.

Pacientului i s-a oferit asistență psihologică, pentru că urma să fie supus unei alte operații, de amputare a piciorului stâng, de la jumătatea coapsei. "Operația va avea loc în scurt timp", au mai precizat atunci reprezentanții clinicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un chirurg a amputat piciorul greșit unui bătrân de 82 de ani, într-o clinică din Austria. Medicul și-a aflat ieri sentința