Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă diagnosticată cu cancer a decis să-şi amputeze piciorul pentru a salva viaţa copilului nenăscut, în Anglia: „Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează"

O mămică a decis să-i fie amputat piciorul drept pentru a-şi putea salva copilul nenăscut, după ce medicii au diagnosticat-o cu o tumoare la membrul drept inferior.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.09.2021, 11:36

Kathleen Osborne, în vârstă de 28 de ani, din Wisbech, Cambs, s-a bucurat nespus când a aflat că este însărcinată pentru a treia oară. Îşi făcea deja planuri şi se gândea dacă bebeluşul va fi băiat sau fetiţă, când o veste cumplită a dat întreaga familie peste cap. În urma analizelor medicii au descoperit că are o tumoare la nivelul membrelor, iar şansele de supravieţuire în lupta cu boala se rezumau la o alegere: decizia de a avorta pentru a putea începe curele de chimioterapie, ori decizia de a-i fi amputat piciorul pentru înlăturarea tumorii.

Femeia a mai fost diagnosticată cu alte 2 tumori anterior

La patru luni de sarcină, viitoarea mămică a renunţat la picior, urmând ca la începutul lunii martie să o aducă pe lume pe micuţa Aida-May, cu opt săptămâni mai devreme. Fusese diagnosticată anterior de două ori cu cancer, aşa că opţiunea de a renunţa la picior pentru a-i salva viaţa fiicei sale a fost una extrem de uşoară, recunoaşte ea. Ar fi făcut orice pentru minunea ei, inclusiv să renunţe la propria viaţă.

„Sunt mulţumită de decizie. Am vrut o surioară pentru cei doi băieţi mai mari ai mei”, a spus Kathleen.

Din nefericire, cadrele medicale au descoperit şi o a patra tumoare la nivelul plămânilor când se afla la jumătatea sarcinii, cea din urmă fiind inoperabilă.

„Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează, accentul meu acum este pus pe a-mi face amintiri alături de copilaşii mei”, a mărturisit mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O mamă diagnosticată cu cancer a decis să-şi amputeze piciorul pentru a salva viaţa copilului nenăscut, în Anglia: „Aş mai putea trăi câteva luni ori câţiva ani. Nu contează"