Festival gastronimic în Piaţa Mare din Sibiu, un adevărat pelerinaj pentru gurmanzi
Sibiul a fost polul aromei îmbătătoare şi al gustului fără cusur. O competiţie gastronomică de zile mari a transformat centru oraşului în loc de pelernaj pentru gurmanzi. Zeci de bucătari s-au întrecut în preparate, făcute după reţete vechi sau reinventate.
Sibiul a fost polul aromei îmbătătoare şi al gustului fără cusur. O competiţie gastronomică de zile mari a transformat centru oraşului în loc de pelernaj pentru gurmanzi. Zeci de bucătari s-au întrecut în preparate, făcute după reţete vechi sau reinventate. Gulaş, balmuş sau saramură de peşte... toate au fost absolut delicioase. Nu au lipsit vinul sibian, berea locală şi, evident, voia bună.
Ademeniţi de miros, turiştii dau iama în Piaţa Mare din Sibiu. Mai ales în jurul tăuraşilor perpeliţi la proţap.
Bucătarii s-au luptat pentru a reprezenta Sibiul la competiţia European Young Chef Award, care va avea loc în Irlanda, la sfârşitul lunii noiembrie. În paralel, s-a desfăşurat şi Cupa Sibiului în artă culinară. Câştigător a fost balmuşul....un amestec de ouă cu brânză şi mălai. Alin ne dezvăluie şi secretul....
Un balmuş, aşadar, reinventat, asezonat cu smochine. Iar turiştii nu doar că s-au delectat cu fel şi fel de bunătăţi, ci au plecat acasă hotărâţi să încerce măcar o reţetă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰