Antena Meniu Search
x

Comedia muzicală "La La Land", cinci trofee la Premiile BAFTA

Cu două săptămâni înaintea galei premiilor Oscar, Academia britanică de film şi-a desemnat şi ea laureaţii. Marele favorit al anului, comedia muzicală "La La Land", a cucerit cinci trofee BAFTA, din 11 nominalizări.

Vezi și

Cu două săptămâni înaintea galei premiilor Oscar, Academia britanică de film şi-a desemnat şi ea laureaţii. Marele favorit al anului, comedia muzicală "La La Land", a cucerit cinci trofee BAFTA, din 11 nominalizări.

"La La Land" a dominat cea de-a 70-a ediţie a premiilor Academiei Britanice de Film, cunoscute ca premiile BAFTA. Pe lângă trofeul celui mai bun film, comedia muzicală americană le-a obţinut şi pe cele pentru imagine, coloană sonoră, regie şi rol principal feminin, acordat lui Emma Stone.

Dar realizatorul filmului, Damien Chazelle, s-a mulţumit doar cu premiul pentru regie, deşi candida şi la cel pentru scenariu original. Acesta i-a revenit lui Kenneth Lonergan, pentru "Manchester by the Sea". Şi tot acest film a cucerit şi trofeul pentru rol principal masculin, decernat lui Casey Affleck.

Fratele mai mic dar la fel de talentat al lui Ben Affleck l-a învins, astfel, pe Ryan Gosling, protagonistul din "La La Land". Două premii BAFTA a primit şi "Lion": pentru scenariu adaptat şi pentru rol secundar masculin, atribuit lui Dev Patel.

Pe acelaşi subiect

Viola Davis a cucerit trofeul rolului secundar feminin cu interpretarea din "Fences". Premiul pentru film străin a revenit peliculei deja distinse cu Oscar, "Fiul lui Saul", în care joacă şi românul Levente Molnar.

Veteranul Ken Loach, distins cu premiul celui mai bun film britanic, a rostit, ca de obicei, un discurs cu accente politice.

Cel mai prestigios trofeu BAFTA pentru întreaga carieră i-a fost acordat cineastului american Mel Brooks, un specialist al comediilor pe care emoţia nu l-a împiedicat să facă glume.

Cel care i-a înmânat trofeul lui Brooks a fost prinţul William, care s-a aflat între spectatori împreună cu soţia sa Catherine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Comedia muzicală "La La Land", cinci trofee la Premiile BAFTA