Doliu în lumea muzicii! Dale Griffin, toboşarul lui David Bowie, s-a stins la doar o săptămână de la moartea celebrului cântăreţ

Publicat: 18.01.2016, 22:12.
Actualizat: 18.01.2016, 22:41

Dale Griffin, toboşarul trupei Mott The Hoople, s-a stins la vârsta de 67 de ani în somn, a anunţat purtătorul de cuvânt al casei de discuri Angel Air Records

Dale Griffin, toboşarul trupei ”Mott The Hoople”, a murit la vârsta de 67 de ani în somn, a anunţat purtătorul de cuvânt al casei de discuri Angel Air Records, care a adăugat că Griffin a fost ”unul dintre cei mai frumoși, prietenoși și talentați oameni pe care i-a cunoscut.”

Dale Griffin, membru fondator al grupului rock din anii 1970, a cântat până la despărțirea formației, în 1974, însă trupa s-a reunit în 2009. Un an mai târziu, însă, artistul a fost diagnosticat cu Alzheimer, despre care spunea, la acel moment, că ”este o boală cumplită, ce te face o maimuţă, o jivină mică şi oribilă. Te aşezi să faci un lucru şi apoi fără niciun motiv nu poţi să îl realizezi, îţi dai seama că faci ceva cu totul diferit.”, declara, la acel moment, vedeta.

De-a lungul timpului, trupa ”Mott The Hoople” a fost de mai multe ori la un pas să se destrame de mai multe ori, iar în 1972 aceasta a fost convinsă să-și continue activitatea chiar de David Bowie. Acesta le-a sugerat membrilor să lucreze cu managerul său, Tony De Fries.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.