Antena Meniu Search
x

Festivalul de film de la Cannes incepe astazi!

Asteptam cu interes Festivalul de la Cannes care incepe maine, fiind obisnuiti cu reusite frumoase, mai ales dupa recunoasterea filmului "Dupa dealuri", al lui Cristian Mungiu

Vezi și

La Cannes s-a strans elita mondiala a cinematografiei, in frunte cu Steven Spielberg, dar si Cristian Mungiu. Pentru prima data un roman este membru al juriului care va alege pelicula castigatoare a mult ravnitului trofeu Palme D'Or. "Este prima oara cand sunt "pe partea cealalta" asa ca va fi foarte interesant", a spus acesta.

Au fost cu totii primiti cu aplauze, iar in aceasta seara incepe si festivalul propriu-zis. Covorul rosu e deja intins si camerele de luat vederi sunt fixate pentru a prezenta in detaliu parada celebritatilor. Printre primii actori celebri care vor aparea este si Leonardo di Caprio. Mai ales ca festivalul e deschis de pelicula in care el joaca rolul principal: "Marele Gatsby", in varianta 3D.

La finalul proiectiei toti invitatii vor participa la un banchet select. Bucatarii deja au aranjat mesele si pregatesc cele mai gustoase feluri de mancare. In total, juriul festivalului va analiza 20 de pelicule inscrise in competitia oficiala. Lungmetrajul romanesc lipseste, insa, anul acesta de la editia cu numarul 66 a festivalului de la Cannes, dar avem doua participari romanesti la alte sectiuni. Filmul "In acvariu", in regia lui Tudor Cristian Jurgiu, va concura in cadrul "Cine-foundation", in timp ce "O umbra de nor", a lui Radu Jude, va participa la rubrica Quinzaine des realisateurs. Festivalul de Film de la Cannes se incheie pe 26 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Festivalul de film de la Cannes incepe astazi!