Antena Meniu Search
x

Florin Chilian a castigat procesul cu Ministerul Culturii!

Zece. De Florin Chilian. Un proces de 10.000 de euro. Atat a primit artistul de la Ministerul Culturii, drept daune morale. Cantaretul s-a judecat, sase ani, cu institutia statului dupa ce aceasta a lansat in 2005 un spot publicitar in care a folosit piesa "Zece" fara acordul lui.

Vezi și

Scandalul a izbucnit in 2005, atunci cand Ministerul Culturii a lansat campania "Mai bine o carte" si a folosit drept coloana sonora piesa “Zece”. Artistul si-a dat acordul pentru folosirea melodiei cu o singura conditie. "Mi-am dat acordul, asa cum am facut-o de fiecare data cu o singura conditie. Sa mi se dea un act, pentru ca era o institutie a statului roman, pe care eu sa-l semnez ca sa poata fi degrevat de toate obligatiunile din asta. Adica drepturi de autor si conexe. Nenorocirea este ca nu s-a intamplat asta”, a explicat Chilian

Artistul spune ca a asteptat sa primeasca actele de la Ministerul Culturii o lunga perioada. In loc sa primeasca documentele solicitate, a aflat cat a costat campania a carei coloana sonora a fost piesa “Zece”. “Toata campania a fost decontata cu 9 milioane de euro si oamenii care au spus ca este piesa lor si au incasat drepturi de autor pe ea au incasat in jur de sapte sau opt milioane de euro. Pe piesa “Zece”, a mai spus artistul.

Odata castigat procesul, Ministerul Culturii a platit cei 10.000 de euro fara sa comenteze situatia in fata camerelor sau intr-un comunicat de presa. Teoretic Florin Chilian nu s-a ales cu mai mult de 6.000 de euro in urma deciziei tribunalului pentru ca in sase ani de procese a cheltuit cu avocatii aproximativ 4.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Florin Chilian a castigat procesul cu Ministerul Culturii!