Search
x
Meniu

Horoscopul dragostei 2018. Ce-ți rezervă astrele dacă ești singur sau în cuplu. Trei zodii vor fi vedetele anului

la 01.01.2018, 15:07

Anul 2018 se anunță a fi bun pentru multe zodii, dar la capitolul dragoste trei sunt nativii care vor avea parte de tot ceea ce își doresc.

Reclamă

Anul 2018 se anunță a fi bun pentru multe zodii, dar la capitolul dragoste trei sunt nativii care vor avea parte de tot ceea ce își doresc.

Reclamă

Este vorba despre Fecioara, Capricorn și Vărsător.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Berbec

Se prea poate ca 2017 să fi fost destul de plin pe aceste planuri, dar nici anul următor nu se va lăsa mai prejos din acest punct de vedere. Se întrevăd așadar schimbări mari la acest nivel, dar dacă încerci să le gestionezi cu înțelepciune, nimic nu te va lua prin surprindere.

Pentru cei care sunt în cuplu

Dacă ești implicat/ă într-o relație de durată, s-ar putea ca al doilea trimestru al anului să fie unul destul de tensionat pentru voi. Lipsa încrederii ori unele chestiuni de ordin financiar v-ar putea încerca relația, dar dacă sunteți deschiși unul față de celălalt, veți evita orice fel de ruptură. Nu păstrați secrete care pot afecta cuplul pe care-l formați.

Pentru cei singuri

În cazul în care nu ai pe cineva, s-ar putea să-ți cadă cu tronc cineva care nu prea pare decis/ă că ar vrea să înceapă o relație cu tine. Lucrurile pot tărăgăna astfel mult, ceea ce nu-ți poate crea decât neplăceri. Gândește-te ce-ți dorești cu adevărat.

Reclamă

Horoscopul dragostei 2018 pentru Taur

Modificările anunțate, pe partea sentimentală, ar putea aduce destrămarea multor relații. Gelozia va fi dusă la cote maxime. Taurii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, deoarece vor avea o vară care le va întinde nervii la maximum. Tot ceea ce au construit până acum alături de cineva fie se va consolida, fie se va destrăma, va fi o perioadă a extremelor.

Pentru cei care sunt în cuplu

Se prea poate ca atmosfera dintre tine și partener să se schimbe, iar evoluția relației pe care o formați să stagneze într-o oarecare măsură. Pe plan social, se distinge februarie, lună în care poți cunoaște oameni interesanți cu care chiar ai multe lucruri de discutat.

Pentru cei care sunt singuri

Ar putea să-ţi meargă mai bine de atât pe plan amoros, dar nici nu-ţi vine să te plângi. Mai degrabă, s-ar putea spune că ai descoperit o oarecare oază de linişte personală şi nu-ţi prea vine să o paraseşti decât dacă ar apărea cineva la orizont care să merite cu adevărat osteneala. 

Reclamă

Horoscopul dragostei 2018 pentru Gemeni

În 2018, viața sentimentală nu se află în vizorul astrelor. În contrast, planul social rămâne unul care te ține în priză, chiar dacă se întâmplă cu intermitențe. Totuși, ultima parte a anului va fi mai spectaculoasă din punct de vedere amoros, existând șansa de a întâlni persoane noi, de a oficializa o relație.

Pentru cei care sunt în cuplu

Lucrurile par să se desfășoare cu o viteză amețitoare în cuplu în prima lună a acestui an, dar în acest fel, poate crește tensiunea între tine și persoana iubită, fapt care riscă să ducă la scântei. 

Pentru cei care sunt singuri

Pe plan amoros, mersul lucrurilor se dinamizează în august. În acea lună, șarmul și carisma ta se potențează, fapt lesne de observat în reacția celorlalți față de tine. Este important să gestionezi atenția care ți se oferă. Nu lăsa loc de interpretări acum.

Reclamă

Horoscopul dragostei 2018 pentru Raci

În 2018, sectorul amoros și cel social se evidențiază ca fiind câteva dintre ariile de interes. Racii vor avea parte de multe satisfacții, iar acolo unde s-a încercat mai mulți ani consecutiv să se obțină copii, Jupiter va face minuni în această privință și va crea contextul favorabi.

Pentru cei care sunt în cuplu

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, poate că ți-ai dori să duci relația cu partenerul la nivelul următor, dar apar impedimente care vă țin în loc . Profitați de acest răgaz pentru a regla raportul de forțe din cuplu. Pe plan social, se dinamizează atmosfera și cunoști oameni faini.

Pentru cei care sunt singuri

Dacă a trecut ceva timp de când te-ai îndrăgostit lulea ultima oară, e posibil să începi să nutreşti o dragoste neîmpărtăşită sau neîmplinită pentru cineva anume. Nu căuta să-i destăinui sentimentele tale pentru că există riscul să nu fie bine primite!

Reclamă

Perioada cea mai bună pentru cei singuri pentru a cunoaște pe cineva este în toamnă, în intervalul octombrie - noiembrie.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Leu

Pe plan sentimental și social, ritmul de desfășurare a lucrurilor este ceva mai puțin trepidant decât anul trecut. Nu vor lipsi evenimentele care să te scoată din zona de confort. 

Pentru cei care sunt în cuplu

Astrele nu prevestesc schimbări majore în sfera relaţiei pe care o formezi tu şi partenerul tău de viaţă. În iulie și august, munca sau starea de sănătate a ta sau a partenerului pot ajunge să vă creeze probleme într-un fel sau altul.

Pentru cei care sunt singuri

Anul 2018 începe în forță pe acest plan. S-ar părea că nu duci lipsă de noutate, prognoză care este cu atât mai valabilă dacă te afli încă în căutarea acelei persoane care să se potrivească standardelor tale. Oricare ar fi statutul tău marital, cert este că nu te vei plictisi în primul trimestru al acestui an. Ai parte de multe surprize.

Reclamă

Horoscopul dragostei 2018 pentru Fecioară

Pentru cei care se află în căutarea persoanei potrivite, 2018 se arată a fi unul mai mult decât prolific. Anul 2018 va fi bun și pentru cei care sunt deja implicați într-o relație, deoarece se vor bucura de spontaneitate în cuplu. În definitiv, ai parte e mult mai mult acțiune pe acest plan decât în 2017.

Pentru cei care sunt în cuplu

În primul trimestru al anului, pe acest plan se distinge ianuarie care condimentează atmosfera, semn că începi anul în forță pe plan sentimental. Ultimul trimestru al anului propune o atmosferă liniștită și echilibrată, atât pe plan amoros, cât și social. Lucrurile decurg într-un ritm obișnuit, iar eventualele derapaje, ale tale sau ale partenerului, sunt ușor de înțeles și chiar mai simplu de depășit într-un fel care să nu vă afecteze parcursul relațional. Sărbătorile de iarnă vă aduc aproape.

Reclamă

Pentru cei care sunt singuri

Se arată o perioadă bună să-ți dai întâlniri pentru că șansele sunt mari să întâlnești pe cineva special. Din aprilie începând, lucrurile s-ar putea complica nițel. Dacă ai întâlnit pe cel/a care ți-a sucit mințile, s-ar putea ca relația voastră să evolueze mai greu decât ai crezut inițial, iar în cazul ai cunoscut deja persoana potrivită pentru tine, se prea poate să intervină o doză de plictis și monotonie între voi. Pe plan social, totul decurge lin.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Balanță

Din acest punct de vedere, vei simți că vei trăi un rollercoaster emoțional, dar depinde de tine cât de mult de afectează toate aceste evenimente. Important este că nu te vei plictisi alături de partener și prieteni.

Pentru cei care sunt în cuplu

În cea mai mare parte a lunii februarie, stai destul de bine pe plan sentimental. Se pare că nu aveți probleme cu monotonia, iar flacăra din cuplu pare să ardă destul de puternic. În prima jumătate a lui aprilie, s-ar putea ca lucrurile între tine și partener să lase de dorit. Tensiunile sunt mari și arde mocnit până când apare acel stimul care să ajungă să declanșeze un conflict.

Reclamă

Pentru cei care sunt singuri

În cazul în care te afli încă în căutarea unei persoane cu care să îți împarți viața, ocaziile de flirt se arată a fi destul de numeroase. Profită de ele.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Scorpion

Sectorul amoros și cel social nu se numără printre sectoarele de viață care te solicită prea mult anul acesta. Este drept că pot surveni schimbări, unele mai plăcute, altele mai puțin plăcute, dar cert este că lucrurile evoluează. Depinde de tine dacă se îndreaptă într-o direcție bună sau deriază ușor-ușor de la ruta prestabilită.

Pentru cei care sunt în cuplu

Din a doua jumătate a lui februarie până în primele zile ale lui martie, treci printr-o perioadă bună și pari să te bucuri de beneficiile unei relații armonioase cu partenerul. 

Viața ta socială pare să urmeze o curbă ascendentă în iulie și septembrie, dar nu se poate spune același lucru despre viața de cuplu.

Reclamă

Pentru cei care sunt singuri

Din a doua jumătate a lui februarie până în primele zile ale lui martie, dacă nu există cineva în viața ta, profită de contextul astral al acestui trimestru și nu te da în lături să-ți dai întâlniri.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Săgetător

Cât privește viața de cuplu și cea socială, anul 2018 se arată chiar mai puțin ofertant decât cel precedent, semn că responsabilitatea ta este să cultivi relațiile pe care le ai deja și nu neapărat să pornești altele noi. 

Pentru cei care sunt în cuplu

Poate nu ar strica dacă ai depune eforturi în direcția consolidării relației de cuplu. În prima jumătate a lui aprilie, se prea poate ca lucrurile între tine și partener să se împotmolească. Poate că s-a instalat o stare de plistic și monotonie între voi ori chiar s-a stins flacăra pasiunii. Dacă crezi că mai poate fi salvat ceva, acționează înainte ca totul să se piardă.

Reclamă

Pentru cei care sunt singuri

Primul trimestru al anului pare să nu aducă noutăți pe acest plan, semn că ți se dă liber arbitru să acționezi cum crezi tu de cuviință.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Capricorn

În 2018, au loc schimbări pe acel plan față de anul precedent, dar nu par a fi schimbări prea mari. Transformări mai importante s-ar putea să vină pe plan social. Așadar, nu puține par a fi ocaziile când apar fețe noi în cercul tău în timp ce unele figuri cunoscute, constante până acum, dispar neașteptat.

Pentru cei care sunt în cuplu

Sectorul sentimental atrage atenția în aprilie și mai. În prima jumătate a acestui trimestru, s-ar putea ca climatul să fie unul liniștit și armonios, dar s-ar putea ca din a doua parte a lui aprilie încolo, să aibă loc tot felul de lucruri la care nu te-ai gândit. Poate apărea cineva în viața ta sau iei o pauză brusc cu cel drag.

Reclamă

În iulie și august, ai putea ajunge la concluzia că nu mai este la fel conexiunea dintre tine și cel drag. Este clar că vibrați pe frecvențe diferite, dar motivul pentru care acest lucru se întâmplă îți este străin. 

Pentru cei care sunt singuri

Te bucuri de popularitate printre membrii sexului opus, dar atenţia pe care o primeşti pare să nu corespundă cu nevoile tale emoţionale. Dacă te afli în convalescenţă după o relaţie eşuată, astrele îţi semnalează faptul că încă nu a venit momentul potrivit să dai curs uneia noi.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Vărsător

Dragostea în 2018 pentru nativii Vărsător va fi asemenea unui reactor nuclear, vor fi prinși în tot felul de planuri care vor avea ca scop definitivarea lor ca oameni, prin maturizare.

Pentru cei care sunt în cuplu

În luna mai și în prima jumătate a lui iunie, reflectorul cosmic se ațintește în direcția vieții tale de cuplu. Cei/le implicați/te deja într-o relație își pot reîmprospăta cu brio relația dacă-i acordă suficient timp. 

Reclamă

Pentru cei care sunt singuri

În cazul în care te afli încă în căutare celui/ei care să se potrivească standardelor tale pe acest plan, s-ar putea să ai sorți de izbândă. În primele trei luni ale lui 2018 poți cunoaște multe persoane care-ți împărtășesc idealurile și viziunile. Cu toate că simți că rezonați pe mai multe planuri, ține cont de faptul că doar unii oameni merită să-ți fie prieteni.

Horoscopul dragostei 2018 pentru Pești

Ca și în anul precdent, viața de cuplu nu-ți rezervă prea mari surprize. Spre deosebire însă de 2017, anul acesta se întrevede dinamism pe plan social unde par să aibă loc mari restructurări. Oricare ar fi situația, cert este că ai partenerul lângă tine, indiferent ce experimentezi în raport cu prietenii. 

Pentru cei care sunt în cuplu

Chiar dacă, per total, rămâne loc de mai bine pe plan relaţional, nu se poate spune că situaţia este într-adevăr îngrijorătoare. Cu anumite ocazii, hârjonelile dintre tine şi partener pot juca rolul de sare şi piper în cuplu, deci o modalitate la îndemană de a rupe monotonia. Atâta timp cât dirijezi focul şi nu-i permiţi să mistuiască totul în jur, n-ai motive reale să te ingrijorezi că ar putea să vă afecteze pe termen lung. Se poate lăsa cu nopţi de pomină în această perioadă!

Pentru cei care sunt singuri

Deşi pari dispus/a să începi o relaţie nouă, parcă agitaţia din jurul tău este prea mare pentru a te decide că a venit momentul să arunci ancora. Mai mult, se pare că în plasa farmecelor tale nu a căzut doar o victima, ci chiar mai multe şi vrând-nevrând au ajuns să se dea peste cap pentru atenţia ta. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Reclamă
Reclamă
Citește și
Vibraţia zilei, 25 ianuarie 2022. Este o zi excelentă de făcut bani
Horoscop• azi la 07:15
Foto
Vibraţia zilei, 25 ianuarie 2022. Este o zi excelentă de făcut bani
Vibraţia zilei, 25 ianuarie 2022. Este o zi excelentă de făcut bani
recomandari pe a1.ro
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Fiindcă soacra era prea băgăcioasă și îi umbla prin lucruri, o tânără s-a „răzbunat” în cel mai neașteptat mod. Ce a făcut
Horoscop 24 ianuarie 2022. Zodia care primește o ofertă de muncă în străinătate
Horoscop• pe 23.01.2022 la 11:46
Horoscop 24 ianuarie 2022. Zodia care primește o ofertă de muncă în străinătate
Horoscop 24 ianuarie 2022. Zodia care primește o ofertă de muncă în străinătate
Top știri
Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"
1
Eveniment • ieri la 18:44

Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"

Mama copilului sfâșiat de câine nu înțelege cum s-a putut întâmpla tragedia: "Până şi hoţii mi-au intrat şi mi-au mângâiat câinii"
Reacţia unui şofer STB, după ce a aflat că va fi concediat dacă a absentat trei zile la rând: ''Sunt om major şi îmi asum consecinţele faptelor mele''
2
Eveniment • ieri la 19:29

Reacţia unui şofer STB, după ce a aflat că va fi concediat dacă a absentat trei zile la rând: ''Sunt om major şi îmi asum consecinţele faptelor mele''

Reacţia unui şofer STB, după ce a aflat că va fi concediat dacă a absentat trei zile la rând: ''Sunt om major şi îmi asum consecinţele faptelor mele''
Băiețelul sfâșiat în Dâmbovița a fost atacat de doi ciobănești caucazieni. Câinii erau liberi în curtea familiei
3
Eveniment • ieri la 13:56

Băiețelul sfâșiat în Dâmbovița a fost atacat de doi ciobănești caucazieni. Câinii erau liberi în curtea familiei

Băiețelul sfâșiat în Dâmbovița a fost atacat de doi ciobănești caucazieni. Câinii erau liberi în curtea familiei
Vremea 24 ianuarie - 6 februarie 2022. Ger și ninsori în aproape toată țara, la început de februarie
4
Vremea • ieri la 11:39

Vremea 24 ianuarie - 6 februarie 2022. Ger și ninsori în aproape toată țara, la început de februarie

Vremea 24 ianuarie - 6 februarie 2022. Ger și ninsori în aproape toată țara, la început de februarie
Un tânăr de 19 ani a produs un accident cu patru răniţi, între care o fată de 10 ani. Şoferul lăsase acasă un bilet de adio
5
Eveniment • ieri la 20:43

Un tânăr de 19 ani a produs un accident cu patru răniţi, între care o fată de 10 ani. Şoferul lăsase acasă un bilet de adio

Un tânăr de 19 ani a produs un accident cu patru răniţi, între care o fată de 10 ani. Şoferul lăsase acasă un bilet de adio
RECOMANDĂRI
Câți români vor să se angajeze șoferi la STB după greva ilegală. Condițiile pentru angajarea la STB
Eveniment • la 12:30

Câți români vor să se angajeze șoferi la STB după grevă: au făcut coadă la sediu. Condițiile pentru angajarea la STB

După cinci zile de criză, greva salariaţilor STB din Capitală a luat sfârşit. Acţiunea de protest a fost suspendată, iar...

Câți români vor să se angajeze șoferi la STB după grevă: au făcut coadă la sediu. Condițiile pentru angajarea la STB
”Următoarea pandemie a început.” Peste un milion de oameni au murit în lume într-un singur an din cauza rezistenței la antibiotice
Sanatate • la 11:48

”Următoarea pandemie a început.” Peste un milion de oameni au murit în lume într-un singur an din cauza rezistenței la antibiotice

”Următoarea pandemie a început.” Peste un milion de oameni au murit în lume într-un singur an din cauza rezistenței la antibiotice
Reacţia Auchan în cazul tinerei filmate când înţeapă mai multe prezervative apoi le pune la loc pe raft, într-un supermarket
Eveniment • la 12:30

Reacţia Auchan în cazul tinerei filmate când înţeapă mai multe prezervative apoi le pune la loc pe raft, într-un supermarket

Reacţia Auchan în cazul tinerei filmate când înţeapă mai multe prezervative apoi le pune la loc pe raft, într-un supermarket
Jaf armat la o cafenea din Suceava. Un tânăr a amenințat vânzătoarea cu pistolul și a golit de bani casa de marcat
Eveniment • la 07:36
Video

Jaf armat la o cafenea din Suceava. Un tânăr a amenințat vânzătoarea cu pistolul și a golit de bani casa de marcat

Jaf armat la o cafenea din Suceava. Un tânăr a amenințat vânzătoarea cu pistolul și a golit de bani casa de marcat
PARTENERI
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a topit acidul din buze. Primele imagini cu blondina: ”Nici eu nu mă așteptam” / FOTO
spynews.ro
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a topit acidul din buze. Primele imagini cu blondina: ”Nici eu nu mă așteptam” / FOTO
VIDEO | O femeie a fost accidentată mortal pe o trecere de pietoni, pe verde, și târâtă 17 metri. Procurorii au clasat dosarul și spun că șoferul nu era obligat să oprească
libertatea.ro
VIDEO | O femeie a fost accidentată mortal pe o trecere de pietoni, pe verde, și târâtă 17 metri. Procurorii au clasat dosarul și spun că șoferul nu era obligat să oprească
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
bzi.ro
Cu câți lei se vinde o monedă de 2 euro din anul 2017
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
bzi.ro
Horia Moculescu este conectat la un aparat de oxigen. Detalii de ultimă oră despre starea de sănătate a compozitorului
Horoscopul zilei de 26 ianuarie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 26 ianuarie 2022. Leii primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Irina a murit cu ordinul de protecție în mână! Ultimele ei cuvinte: 'A venit peste mine în casă…'
gandul.ro
Irina a murit cu ordinul de protecție în mână! Ultimele ei cuvinte: 'A venit peste mine în casă…'
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
prosport.ro
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO
Ziare.com
Fenomen neobișnuit care va lovi lumea cu putere: Râurile din cer, ce se prăvălesc pe Pământ VIDEO
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
redactia.ro
Marian Godina explica gestul piciorul! Adevărul dur despre polițistul care a cauzat accidentul mortal
Vlad Gherman lansează o nouă piesă muzicală. Când va fi data la care va putea fi ascultată: "Vă promit un început de an 2022 în forță"
tvhappy.ro
Vlad Gherman lansează o nouă piesă muzicală. Când va fi data la care va putea fi ascultată: "Vă promit un început de an 2022 în forță"
Diana, 22 de ani, este victimă a răzbunării pe internet: „Sunt dezgustată. Am ajuns în centrul unui infern, asaltată de mii de mesaje”
GSP
Diana, 22 de ani, este victimă a răzbunării pe internet: „Sunt dezgustată. Am ajuns în centrul unui infern, asaltată de mii de mesaje”
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
money.ro
Vlad Dobrescu cântă rap cu burta plină! Hip-hop-erul are o afacere cu supă
„A alunecat şi s-a dus direct în cap!” Anamaria Prodan, necruţătoare cu Laurenţiu Reghecampf. Dezvăluiri incredibile despre antrenor
as.ro
„A alunecat şi s-a dus direct în cap!” Anamaria Prodan, necruţătoare cu Laurenţiu Reghecampf. Dezvăluiri incredibile despre antrenor
„Cât de frumoasă ești!” Anamaria Prodan, apariție spectaculoasă alături de unul dintre cei mai bogați șeici din lume. Averea familiei bărbatului este fabuloasă
as.ro
„Cât de frumoasă ești!” Anamaria Prodan, apariție spectaculoasă alături de unul dintre cei mai bogați șeici din lume. Averea familiei bărbatului este fabuloasă
Averile lui Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates s-au micșorat cu zeci de miliarde de dolari în ianuarie. 2022 a început cu o scădere semnificativă
UseIT
Averile lui Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates s-au micșorat cu zeci de miliarde de dolari în ianuarie. 2022 a început cu o scădere semnificativă
Superbet
Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)

Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)

Ai parte de bonusuri-surpriză în jocul cu lumini (p)
Observator de bine
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • ieri la 17:28
Video

Observator de bine, 24 ianuarie 2022. Un american şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva căţelul, atacat de urs

Observator de bine, 24 ianuarie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Observator de bine, 24 ianuarie 2022. Un american şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva căţelul, atacat de urs
Mihaela Donosa
Observator de bine • pe 21.01 la 17:45
Video

Observator de bine, 21 ianuarie 2022. Elton John şi-a reluat turneul de adio, după doi ani de pauză

Observator de bine, 21 ianuarie 2022. Elton John şi-a reluat turneul de adio, după doi ani de pauză
Ioana Scărlătescu
Observator de bine • pe 20.01 la 18:20
Video

Observator de bine, 20 ianuarie 2022. Povestea şoferului care oferă curse gratuite copiillor cu dizabilităţi

Observator de bine, 20 ianuarie 2022. Povestea şoferului care oferă curse gratuite copiillor cu dizabilităţi