Antena Meniu Search
x

Încasări uriaşe după premiera producției Joker

Lăudat de critici şi prezentat deja drept favorit la Oscar, "Joker" stârneşte dezbateri aprinse în Statele Unite. Zeci de fani au ieşit din sală în timpul proiecţiei din cauza scenelor violente, iar unii cer chiar retragerea filmului din cinematografe.

de Redactia Observator

la 07.10.2019, 00:35

Vezi și

Lăudat de critici şi prezentat deja drept favorit la Oscar, "Joker" stârneşte dezbateri aprinse în Statele Unite. Zeci de fani au ieşit din sală în timpul proiecţiei din cauza scenelor violente, iar unii cer chiar retragerea filmului din cinematografe. Pe fondul temerilor că ar putea incita la violenţă, în ziua  premierei, măsurile de securitate au fost întărite în New York. Iar în California au fost închise mai multe cionematografe, din cauza ameninţărilor. 

Extraordinar, captivant, înfiorător... "Joker" este văzut de critici şi fani deopotrivă drept unul dintre cele mai fascinante personaje din cinematografia ultimelor decenii. Tocmai complexitatea lui generează, însă, controverse. Rudele victimelor atacului din 2012, când un bărbat a deschis focul în timpul proiecţiei "Batman, cavalerul negru" cred că filmul incită la violenţă. Joker spune povestea transformării unui comediant depresiv, batjocorit de cei din jur şi marginalizat de societate, într-un personaj machiavelic.

În Statele Unite, premiera filmului a generat o alertă de securitate la nivel naţional.  În California, pe fondul unor ameninţări, două săli au fost închise şi toate proiecţiile suspendate. Au fost impuse reguli stricte şi pentru spectatori. 

În ciuda controverselor, filmul se bucură de succes în întreaga lume. În Statele Unite, doar în prima zi încasările au ajuns la 39.9 millioane de dolari. Filmul rulează de vineri şi pe marile ecrane din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Încasări uriaşe după premiera producției Joker