Antena Meniu Search
x

Nasul printeselor si al copiilor de aur

Printese si copii de aur: Salam, Ciorba, Peste, Bursuc, Vijelie si Minune. Luate separat, sunt niste cuvinte comune. Daca le adaugi un ritm oriental si arunci o ploaie de bani peste ele, se transforma in super-staruri

Vezi și

Niste super-staruri care au dominat nuntile, botezurile si petrecerile de cartier din Romania. Cine a crezut ca numele manelistilor sunt alese la intamplare, se inseala amarnic. Exista un nas de scena, un vizionar al manelelor, un promotor. El se recomanda simplu: boss de boss.

Exista trei tipuri de nume in Romania! Nume de familie, nume de botez si nume de Bursuc. "Eu trebuie sa devin nasul lor, eu trebuie sa ma gandesc la un nume de scena care sa sune atat de frumos, sa sune bine", spune Dan Bursuc

Americanii il au pe Don King, promotor de box. Romanii il au pe Dan Bursuc, promotor de manele. Un mare procent din artistii sau melodiile de astazi sunt produse de acest guru al muzicii de paranghelie. Nu-l cheama Bursuc, ci Paraschiv si a aflat pe propria piele cat de important este un nume de scena pentru soarta unui manelist. Iata cum decurge procesul de creatie. "Pui de Lele asta mic tot asa avea vreo 12 ani. Si i-am zis bai esti ca un pui de lele si sunand asa bine am zis de ce sa nu-i zic lele? si asa a ramas lele", mai spune producatorul. "Ma bucur ca foarte mult ca mi-a ales acest nume, este un nume usor de retinut si mi-a placut foarte mult si mie", a declarat Lele, cantaret de manele. "Pe ea o cheama Roxana. Roxana iar nu-mi suna bine si atunci de ce nu-i spun Nana". Si aici a avut Dan Bursuc o viziune. Un poster pentru un concert de manele, cu duetul Lele si Nana, cap de afis.

Manelistii inventati de Bursuc isi schimba viata dupa ce primesc noul nume. Cel mai rasunator nume de manelist dat vreodata de Bursuc a ramas in constiinta ascultatorilor de manele. "Eu am fost un copil foarte amarat, datorita domnului Dan Bursuc suntem bine si eu si familia mea. Din zidar am devenit lautar", a declarat Sorin. In loc sa fie copilul de rigips, a devenit Copilul de Aur. Povestea lui a devenit o inspiratie pentru toti tinerii care vor o cariera si un nou nume pe scena petrecerilor.

"Urmatorul nivel este o preselectie pentru o academie, bineinteles. Cei care vor castiga preselectia vor face parte din Academia de Manele "Dan Bursuc", mai spune producatorul. Doar asa poti ajunge licentiat in manele. Odata cu diploma, primesti un nume si dezlegarea de a canta sub ploaie de bani, la petreceri. Promotia 2012-2013 a iesit deja pe piata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Nasul printeselor si al copiilor de aur