Antena Meniu Search
x

Video Nicu Constantin, lăutarul care le cântă românilor amintirile: Mergeam acasă la marele actor Ştefan Iordache toamna, când culegea via. Acolo erau cele mai frumoase petreceri

Ultimul lăutar de modă veche din România, cum i se spune, a fost prezent în platoul Observator. De zeci de ani, Nicu Constantin duce mai departe muzica atât de dragă inimii lui, drag moştenit din familie.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 14:54

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
  • Ultimul lăutar de modă veche, la Observator

Artistul care a făcut mulţi români fericiţi prin muzica lui.  Artistul care mai este cunoscut publicului ca şi Nicu Gigantu' a cântat la vârful societăţii româneşti, lângă personalităţi de seamă. 

Nicu Constantin: În anii 75 eu eram la Ansamblul Doina Ilfovului şi protocoalele de atunci se organizau în funcţie de oameni, de artişti şi cu cu Tovarăşul pe lângă noi. Într-una din sărbătorile pe care le-am petrecut atunci la Sineşti, am fost să cântăm acolo. Am susţinu un program de două ore. Soliştii nu aveau voie să se apropie mai mult de doi metri, aşa era protocolul. Dar Ceauşescu era foarte bine informat. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Nicu Constantin, lăutarul care le cântă românilor amintirile: Mergeam acasă la marele actor Ştefan Iordache toamna, când culegea via. Acolo erau cele mai frumoase petreceri