Antena Meniu Search
x

Secretele frumuseții din Antichitate, dezvăluite turiştilor care ajung în Egipt. Cleopatra nu dormea fără masca sa de aur!

Fermecătoare, inteligentă şi ambiţioasă, Cleopatra cea mai cunoscută regină a Egiptului era renumită pentru ritualurile de frumuseţe pe care le urma.

Vezi și

Fermecătoare, inteligentă şi ambiţioasă, Cleopatra cea mai cunoscută regină a Egiptului era renumită pentru ritualurile de frumuseţe pe care le urma cu stricteţe. Avea grijă de ea în cele mai extravagante moduri cu putință. Făcea băi în lapte şi miere, iar istoricii spun că dormea cu o mască de aur pe faţă. O echipă Observator a ajuns în Egipt pentru a afla secretele frumuseţii ei.

Din Antichitate, egiptenii erau preocupaţi de măştile cosmetice şi acordau o mare atenţie aspectului fizic. Cleopatra făcea baie în lapte de măgăriţă şi miere peste care erau presărate petale de trandafir. Reţelete ei de frumuseţe sunt folosite şi azi, în spa-urile din Sharm El-Sheikh. Dar, într-o altă formă. Răsfăţul începe întotdeauna cu un masaj cu apă de trandafiri.

Cleopatra nu putea să doarmă fără masca din aur. Cea care-i făcea pielea mai strălucitoare, fină şi... fără riduri. În zilele noastre, specialiştii adaugă un avantaj: are şi efect de lifting. 

În urmă cu mii de ani, egiptenii îşi pregăteau singuri cremele pentru hidratare, dar şi scrub-ul din cocos, cafea şi nămol. Ca să aibă o piele mai închisă la culoare, regii lor făceau masaje cu ciocolată.

Turiştii care ajung într-o destinaţie caldă, cum este Sharm El-Sheikh, îşi pot cumpăra de acolo cremele după reţetele Cleopatrei, pentru câţiva euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Secretele frumuseții din Antichitate, dezvăluite turiştilor care ajung în Egipt. Cleopatra nu dormea fără masca sa de aur!