Antena Meniu Search
x

"Pescarusul" s-a jucat in premiera nationala, la Teatrul de Comedie din Bucuresti

Actori de renume au pus in scena piesa "Pescarusul" a lui Cehov si, in ciuda emotiilor, au primit ropote de aplauze. Avandu-i in rolurile principale pe Emilia Popescu si Stefan Banica, spectacolul a fost apreciat de public.

Vezi și

Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din Bucuresti a rasunat, aseara, de vocile puternice si hotarate ale actorilor care au pus in scena piesa "Pescarusul", a dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov.

In traducerea Masei Dinescu si regizata de Claudiu Goga, piesa i-a prezentat pe Emilia Popescu si Stefan Banica in rolurile principale, Arkadina - Trigorin. Lor li s-au alaturat alti actori, precum Carmen Tanase, Gheorghe Danila, Mirela Oprisor sau Vladimir Gaitan.

Textul dramatizeaza conflictul romantic si artistic nascut intre patru personaje: ingenua Nina, autoritara doamna Irina Arkadina, fiul ei, creatorul de piese experimentale Konstantin Treplev si faimosul scriitor Trigorin.

"Pescarusul" a fost pus in scena in premiera, in Romania. Piesa in patru acte a lui Cehov a fost jucata pentru prima data pe scena Teatrului Alexandrinsky din Sankt Petersburg, in octombrie 1896.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » "Pescarusul" s-a jucat in premiera nationala, la Teatrul de Comedie din Bucuresti