Antena Meniu Search
x

Festivalul vikingilor. Sute de bărbaţi înarmaţi cu torţe au luat cu asalt un orăşel din Scoţia

Cu torţe aprinse în mâini, sute de oameni costumaţi au participat la festivalul de foc, o tradiţie locală veche de secole.

Vezi și

Cu torţe aprinse în mâini, sute de oameni costumaţi au participat la festivalul de foc, o tradiţie locală veche de secole. Evenimentul are loc, anual, în ultima săptămână a lunii ianuarie.

Costumaţi, purtând în mâini câte o făclie aprinsă, urmaşii vikingilor au petrecut ca în vremurile lor de glorie pe insula situată la nord de Scoţia. Sub privirile a sute de spectatori, luptătorii au mărşăluit pe străzi şi au intonat cântece de luptă şi nu numai.  Au urmat spectacole şi petreceri cu dans, iar la final, după o retragere cu torţe, a fost incendiată o replică a unei corăbii vikinge.

Festivalul focului este o tradiţie locală pentru care pregătirile durează întregul an. Pentru a participa la procesiune, un localnic trebuie să fie stabilit în Shetland de cel puţin 5 ani. El îşi realizează singur costumul şi armele cu care, ulterior, particip la defilare. Mii de turişti vin din toate colţurile lumii pentru a asista la spectaculosul eveniment. 

După noaptea de foc, ziua care urmează este una de sărbătoare în oraş. Toţi oamenii au liber pentru a putea petrece alături de familie şi pentru a-şi reface forţele. Iar aceşti vikingi au ales să petreacă pe ritmuri... contemporane. În costumele strămoşilor lor, au intonat o melodie a celor de la Black Eyed Peas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Festivalul vikingilor. Sute de bărbaţi înarmaţi cu torţe au luat cu asalt un orăşel din Scoţia