Antena Meniu Search
x

Iarna, cel mai bun moment pentru a merge la medicul dermatolog. Ce tratamente recomandă specialiștii

O aluniţă care nu ne dă pace, o cicatrice, urmele de la acnee, sunt probleme ale pielii care pot fi rezolvate prin intervenţii non-invazive. Iar iarna este cel mai bun moment al anului pentru a merge la medicul dermatolog.

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 08:52

Vezi și

Asta pentru că vremea rece vine şi cu mai puţină lumină, iar lipsa soarelui ajută. pielea se vindecă mai rapid şi nu apar efectele adverse pe care lumina puternică le poate determina. Tocmai de aceea, sezonul rece este unul dintre cele mai potrivite pentru a face tratamentele estetice la care te-ai gândit toată vara. 

Dacă vara este anotimpul în care ne expunem la soare şi ne bucurăm de modul în care arată o piele sănătoasă, iarna este categoric sezonul în care trebuie să ne îngrijim şi să reparăm ce se poate repara. Aşadar, sezonul rece este ideal pentru a merge la medicul dermatolog şi a face acele tratamente pe care nu am avut voie să le facem atunci când soarele străluceşte cu putere. 

Viviana Iordache, medic dermatolog: Toate intervențiile care se lasă cu ruperea pielii în general sunt urmate de fotoprotecție, lucru greu de făcut vara. Tot ce înseamnă lasere se comportă mai bine iarnă.

Concret, cei care au cicatrici de la acnee sau aluniţe care trebuie scoase ar fi bine să facă acum o programare la cabinetul medicului dermatolog. Tot acum se fac şi tratamentele cu laser pentru alopecie, varice sau scoaterea tatuajelor permanente. Vremea mohorâtă, adică lumina slabă şi temperaturile mai scăzute, ajută pielea să se vindece mai uşor, iar riscul de apariţie a umflăturilor, repigmentării sau chiar infecţiilor este mai mic. 

Viviana Iordache, medic dermatolog: Intervenții chirurgicale dermatologice, excizie de nervi, excizie de alunițe, tratamente care înseamnă sutură la nivelul pielii se fac mult mai ușor iarnă din punct de vedere a vindecării imediate. Lasere, tratamente de radiofrecvență, ultrasunet focusat, care se adresează cicatricilor fie că vorbim de cicatrici post-acnee sau intervenții chirurgicale, se tratează exclusiv iarna pentru a ne asigura o vindecare optimă a pacientului respectiv.

Aşadar iarna este şi momentul ideal pentru a face proceduri cosmetice care sensibilizează pielea. Pentru a arăta impecabil la soare, în următorul sezon estival, îngrijirea începe iarna.spun specialiştii. Iar tratamentele pentru riduri sau epilarea definitivă sunt printre intervenţiile cele mai cerute în anotimpul rece. 

Viviana Iordache, medic dermatolog: Tot ce înseamnă peeling chimic, tot ce înseamnă ablație, produc efecte pentru vergeturi, cicatrici, se fac în sezonul rece. Anumite tipuri de epilare definitivă se fac în sezonul rece și toate tratamentele antirid care presupun trauma locală, de exemplu tratamentul cu sunet focusat se fac în sezonul rece. 

Pentru că în general astfel de proceduri au nevoie de mai multe şedinţe pentru obţinerea efectelor dorite şi necesită câteva zile sau chiar săptămâni pentru o vindecare completă, medicul dermatolog recomandă începerea lor cât mai devreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Observator Medical » Iarna, cel mai bun moment pentru a merge la medicul dermatolog. Ce tratamente recomandă specialiștii