Antena Meniu Search
x

Cu mască și după rapel

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.03.2021, 14:21

Sunt proteste în toată țara. Oamenii își doresc libertate si drepturi. Drepturile constituționale. Masca e o botniță. 

Personajele care îi stârnesc pe acești oameni sunt grotești. Senatoarea Șoșoacă este greu de urmărit, atât ca prezență, cât și ca discurs. 

Și stau și mă întreb ce vor, de fapt, acești oameni. Jandarmii nu dau cine știe ce amenzi. Mai mult avertismente verbale. Și-am scris zeci de articole despre ÎPS Teodosie cel făr' de mască. Nu e nimeni absurd. N-o porți permanent, dar e de bun simț să protejezi oamenii din jurul tău și să te protejezi pe tine. Cum e de bun simț sa ne spălăm pe mâini. Des. Cum e de bun simț să strănuți în șervețel, că batistele s-au prăpădit. Măcar în cot. În niciun caz pe oglinda din lift sau pe geamul de la autobuz.

Mai presus pe lege și drepturi e vorba de bun simț. Care ne lipsește. Și cred că pandemia asta ar trebui sa ne învețe ceva, chiar și cu forța. Să ne pese mai mult de cei de lângă noi. Și dacă nu putem purta mască pentru colegul de muncă, pentru că nu ne pasă de el, măcar pentru părinți sau bunici. 

Eu nu-mi duc copilul la grădiniță când e răcit și-i curge nasul. Și nu înțeleg mentalitatea: "lasă, să dea și el, că de acolo a luat".

Trebuie să ne vindecăm, în primul rând, de nepăsare. 

M-am vaccinat. Fără reacții adverse. Așa sunt eu construită și cred că starea de rău și slăbiciunea vin la pachet când le invocăm prea des. 

Și port mască. Da, chiar și după rapel. Pentru că îmi pasă. De mine, dar și de cei din jurul meu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Opinii » Cu mască și după rapel