Antena Meniu Search
x

Video Armata ezită să doneze Ucrainei un sistem Patriot. Surse: Klaus Iohannis îi cheamă la discuţii pe Ciucă şi Ciolacu

Cerinţele de la Washington provoacă tensiuni la Bucureşti. Premierul Marcel Ciolacu spune că Armata ezită să doneze un sistem Patriot pentru Ucraina. Asta desi presedintele Klaus Iohannis a dat de înteles că România ar fi deschisă să ofere Kievului un sistem Patriot, după negocierile de la Casa Albă.

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 13.05.2024 , 14:53

Este o chestiune care va fi tranşată în CSAT, iar sursele Observator spun că e foarte posibil ca în zilele următoare să existe o discuţie în trei între preşedintele Klaus Iohannis şi liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. Asta în contextul în care avem deja disensiuni majore, un conflict politic în toată regula între Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu în ceea ce priveşte donarea unui sistem Patriot pentru Ucraina.

România are în acest moment 4 sisteme Patriot, dar doar unul este operaţional

"Si presedintele Biden a adus aceasta chestiune in discutie si am spus ca sunt deschis. Va trebui sa discut eu acasa in CSAT sa vedem ce putem sa oferim si ce putem sa primim in schimb. Este inacceptabil sa ramana Romania fara aparare anti-aeriana", a declarat Klaus Iohannis la câteva minute de la întrevederea avută cu Joe Biden. "Este o analiză mult mai amplă şi este o decizie pe care o luăm în CSAT. Comandantul suprem al armatei este, conform constituţiei, preşedintele României. Din discuţiile preliminare avute cu  ministrul Apărării, din punctul Ministerului Apărării nu se impune acest lucru", a declarat Marcel Ciolacu pentru Observator.

Vezi și

După discuţia avută cu preşedintele american Joe Biden, Klaus Iohannis a făcut o precizare importantă. A spus că dacă se va ajunge la concluzia că trebuie să donăm un sistem Patriot Ucrainei, atunci nu-l vom da pe cel deja funcţional. România are în acest moment 4 sisteme Patriot, dar doar unul este operaţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 10 voturi
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri politice » Armata ezită să doneze Ucrainei un sistem Patriot. Surse: Klaus Iohannis îi cheamă la discuţii pe Ciucă şi Ciolacu