Antena Meniu Search
x

Dosar penal pentru tânărul care a aruncat cu cerneală în George Simion. Partidul AUR, acuzat că a înscenat incidentul

Copreşedintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală la Iaşi, în timpul manifestaţiei pe care partidul a organizat-o în centrul oraşului cu prilejul Zilei Unirii. Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă s-a ales cu dosar penal pe numele lui, dar lideri ai organizaţiilor civice din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi acuză o înscenare a acestuia.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 16:10

George Simion a fost împroşcat cu cerneală în timpul unui discurs la Iaşi
George Simion a fost împroşcat cu cerneală în timpul unui discurs la Iaşi

Poliţiştii din Iaşi au deschis, luni, dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pe numele tânărului care a aruncat cu cerneală în liderul AUR George Simion.

Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a fost condus la sediul Poliţiei pentru verificări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a transmis, luni, IPJ Iaşi.  

Sursa citată a precizat că cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun. Bărbatul este suspectat că a aruncat cu cerneală în George Simion, în timp ce acesta se afla în Piaţa Unirii din Iaşi.  

Pe acelaşi subiect

George Simion şi-ar fi înscenat scandalul

Liderii organizaţiilor civice din Iaşi susţin că George Simion caută să se victimizeze şi nu exclud ca incidentul cu tânărul care l-a stropit cu cerneală să fie o înscenare pusă la cale chiar de liderul AUR.

Preşedintele Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM), Dorin Dobrincu, a declarat pentru News.ro că unii reprezentanţi AUR au încercat să-i provoace pe reprezentanţii societăţii civile ieşene care au fost prezenţi în Piaţa Unirii, el acuzând că AUR a încercat să confişte ziua de 24 ianuarie.

”Şi noi am fost prezenţi în piaţă astăzi, dar am avut mesaje pro-dezvoltare şi pro-Europa. Cei de la AUR au venit la noi şi au încercat mereu să ne provoace. Am asistat la discursuri găunoase din partea lor, exact ca la Cenaclul Flacăra de pe timpuri. Au avut mesaje naţionaliste, ei încearcă să canalizeze nemulţumirile justificate care există în societate”, a afirmat Dorin Dobrincu.

Preşedintele MDM nu exclude ca incidentul cu cerneala aruncată înspre George Simion să fi fost o înscenare pusă la cale de cei de la AUR.

La rândul său, preşedintele asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Ionel Apostol, a declarat pentru News.ro că este convins că a fost vorba de o regie şi că n-a fost o întâmplare faptul că liderului AUR i s-a aruncat cerneală peste faţă.

”Este o înscenare, eu aşa cred. Omul (George Simion – n.r.) şi-a dorit victimizarea. Se vede cum a venit acel tânăr din spate şi l-a stropit, iar Simion n-a schiţat niciun gest. E doar pentru naivi chestia că ar fi fost o acţiune neplanificată”, a declarat Ionel Apostol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Dosar penal pentru tânărul care a aruncat cu cerneală în George Simion. Partidul AUR, acuzat că a înscenat incidentul