Antena Meniu Search
x

Video Mica Unire, sărbătorită cu proteste în loc de fast şi horă la Iaşi. De ce au anulat autoritățile toate evenimentele

Astăzi se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române! Mica Unire, cum este cunoscută de toţi, era în mod normal sărbătorită în toate colţurile ţării. Doar că în acest context pandemic, chiar în capitala Moldovei, Mica Unire a fost marcată fără horă şi fără fast.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:44

Vezi și

În schimb, în Piaţa Unirii din Iaşi câteva sute de oameni s-au strâns la un protest.

Oamenii s-au strâns încă de dimineaţă în număr mare în piaţă, deşi primăria a anulat toate evenimentele în urmă cu o săptămână toate evenimentele pe care le avea pregătite pentru 24 ianuarie. 

Partidul AUR a organizat un marş de la Palatul Culturii până în Piaţa Unirii. Au fost în jur de 1.500 de participanţi, în semn de protest faţă de anularea evenimentelor într-o zi importantă pentru România.

Ulterior, participanţii la marş au rămas timp de două ore în piaţă, unde au făcut şi hora şi au improvizat un concert.

Nu au lipsit nici evenimentele - liderul AUR George Simion a fost stropit cu cerneală când se afla în mijlocul oamenilor.

"Eram în Hora Unirii, iar un individ a venit şi a aruncat cu ceva albastru spre mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu ştiu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea. Rog Poliţia să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare naţională. Dacă aşa a vrut el să facă, noi îl iubim. Nu voi depune plângere penală", a afirmat George Simion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mica Unire, sărbătorită cu proteste în loc de fast şi horă la Iaşi. De ce au anulat autoritățile toate evenimentele