Antena Meniu Search
x

Video Ieşenii au încins hora, deşi autorităţile au anulat evenimentele de Ziua Unirii. Muzicienii au cântat de pe scara unui hotel

Unirea Principatelor Române este în mod normal sărbătorită în toate colţurile ţării. Doar că în acest context pandemic, cele mai multe oraşe mari au decis să anuleze evenimentele. Cluj-Napoca în schimb a vrut să bifeze totuşi sărbătoarea, chiar dacă într-un format restrâns şi cu anumite condiţii. Iar la Iaşi, Primăria a fost nevoită să anuleze manifestaţiile.

de Redactia Observator

la 24.01.2022, 14:11

Vezi și

La 24 ianuarie este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Anul acesta s-au împlinit 163 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). 

Alex Prunean, reporter Observator: La Cluj-Napoca, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de la ora 11:00 a avut loc o ceremonie mică, în care s-au depus coroane de flori. Au fost discursuri ale autorităţilor locale, dar nu s-a mai ţinut celebra horă a Unirii.

Cei care au vrut să participe au putut să o facă cu prezentarea certificatului Covid. Au fost circa 100 de persoane, probabil şi din cauza frigului.

Ieşenii au ignorat restricţiile autorităţilor

Pe acelaşi subiect

Clara Mihociu, reporter Observator: La Iaşi, Primăria a fost nevoită să anuleze manifestaţiile. Deşi Primăria a anulat evenimentele. printr-o hotărâre a consiliului local, cei de la AUR au decis că nu poate trece această zi fără să aibă loc manifestări, iar oamenii par să fie de acord cu ei.

Pentru că nu există aprobări, cei care cântă o fac de pe scările unui hotel. Oamenii au dansat hora unirii, deşi a fost interzisă.

A fost şi un incident, în care a fost implicat liderul AUR George Simion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Ieşenii au încins hora, deşi autorităţile au anulat evenimentele de Ziua Unirii. Muzicienii au cântat de pe scara unui hotel