Meniu
Search
x

Florin Cîţu cere USR să îşi recunoască public greşeala, ca să poată fi refăcută coaliţia de guvernare

Florin Cîţu a declarat că liberalii sunt de acord să treacă peste faptul că USR a votat moţiunea de cenzură alături de PSD, însă doar dacă aceştia îşi recunosc greşeala public şi dacă refacerea coaliţiei se face în jurul PNL.

De Cornel Preda la 14.10.2021, 14:01

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal a declarat, joi, că în acest moment "soluţia viabilă" pentru România este refacerea coaliţiei în jurul PNL şi că liberalii sunt de acord să treacă peste acel moment al votului USR pentru moţiunea PSD, dar USR trebuie "să recunoască greşeala de a vota moţiunea de cenzură".

"Deciziile le luăm în forurile de conducere ale PNL. Noi avem deja o decizie BEx care spune foarte clar că nu putem să fim la guvernare cu partidul care a votat o moţiune împotriva noastră. Trecem foarte uşor peste modul în care am ajuns astăzi aici şi aud foarte mult în spaţiul public cuvântul 'responsabilitate', aruncat foarte uşor de la cei care au votat sau au depus o moţiune alături de AUR, de la cei care au votat o moţiune cu AUR şi PSD, de la cei care acum o lună au scos din guvern ministrul Sănătăţii şi au lăsat România fără ministru într-o perioadă dificilă. Este complicat să iei în serios acest cuvânt, responsabilitate, care vine de la aceşti oameni, dar unde suntem de acord cu toţii: că pentru România, importantă este stabilitatea.

Şi refacerea coaliţiei este un lucru important, dar, bineînţeles, refacerea coaliţiei în jurul PNL, este soluţia pe care noi o avansăm care, din punctul nostru de vedere, este soluţia viabilă", a spus Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat dacă PNL ar putea să susţină un guvern minoritar USR.

Florin Cîţu vrea ca USR să îşi recunoască public greşeala

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că cei de la USR ar trebui să îşi "recunoască public greşeala" de a vota o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. 

"Nu aş trece foarte uşor peste modul în care s-a ajuns astăzi aici. Nu poţi să spui că azi eşti responsabil când ai fost iresponsabil acum o săptămână, acum o lună, de o lună şi ceva avem un atac la acţiunile guvernului, avem o semnare de moţiune cu cei de la AUR, o majoritate cu AUR şi PSD. Şi acum să spunem că suntem responsabili.

Dacă vrem să trecem peste acest moment, trebuie să recunoască o greşeală şi apoi putem să mergem mai departe. Când vorbim de responsabilitate, să asumăm unele decizii pe care le-am luat, să asumăm public că am greşit şi apoi să mergem mai departe", a susţinut Cîţu. 

USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat, joi, că o nouă rundă de negocieri cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților din Parlament va avea loc vineri, în jurul orei 14.00, după ce prima rundă de miercuri nu a avut un rezultat.

Totodată, el a anunțat că, în cazul unui nou eșec, Comitetul politic al USR va decide duminică programul de guvernare și lista de miniștri.

”Am convocat Comitetul politic pentru duminică după-amiază. El decide programul de guvernare și lista de miniștri. Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat Dacian Cioloș este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, UDMR și minoritățile naționale din Parlamentul României. Însă, în cazul în care negocierile eșuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloș are acest mandat pentru a forma un guvernDacă negocierile vor eșua, vom veni în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul politic la începutul săptămânii viitoare”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu cere USR să îşi recunoască public greşeala, ca să poată fi refăcută coaliţia de guvernare