Antena Meniu Search
x

Eşec total după prima rundă de negocieri: nu s-a luat nicio decizie. Reacţia lui Cioloş: "Cîţu şi Hunor mi-au spus că au nevoie de discuţii în partide"

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat miercuri, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament, pentru formarea unei majorităţi şi a unei alianţe de guvernare, că Florin Cîţu şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri vom avea o nouă întâlnire, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 19:14

Eşec total după prima rundă de negocieri: nu s-a luat nicio decizie. Reacţia lui Cioloş: "Cîţu şi Hunor mi-au spus că au nevoie de discuţii în partide"

"Colegii Florin Cîţu şi Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri vom avea o nouă întâlnire", a declarat Dacian Cioloş. ”Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către preşedinte, că intenţia mea este să formez un Guvern şi prioritatea este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul, cu măsuri de gestionare a pandemiei, a preţurilor la energie şi implementarea PNRR”, a spus Cioloş.

Vineri, o nouă rundă de negocieri

Premierul desemnat a subliniat că prioritatea, obiectivul lui şi al USR, este să dea un guvern României cât mai repede. ”Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult. Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor”, a completat el.

Dacian Cioloş a arătat că premierul şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid pentru a lua un mandat. ”Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului”, a precizat Cioloş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Eşec total după prima rundă de negocieri: nu s-a luat nicio decizie. Reacţia lui Cioloş: "Cîţu şi Hunor mi-au spus că au nevoie de discuţii în partide"