Antena Meniu Search
x

USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pentru vineri. Moșteanu: În cazul unui eșec, Comitetul politic al USR decide duminică lista de miniștri

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat, joi, că o nouă rundă de negocieri cu liderii PNL, UDMR și ai minorităților din Parlament va avea loc vineri, în jurul orei 14.00. Totodată, el a anunțat că, în cazul unui nou eșec, Comitetul politic al USR va decide duminică programul de guvernare și lista de miniștri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.10.2021, 13:58

USR pregătește un guvern minoritar în cazul unui nou eșec la negocierile cu PNL. Duminică ar putea fi decisă lista de miniștri
USR pregătește un guvern minoritar în cazul unui nou eșec la negocierile cu PNL. Duminică ar putea fi decisă lista de miniștri - captura Facebook

”Am convocat Comitetul politic pentru duminică după-amiază. El decide programul de guvernare și lista de miniștri. Prioritatea numărul 1 a premierului desemnat Dacian Cioloș este refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, UDMR și minoritățile naționale din Parlamentul României. Însă, în cazul în care negocierile eșuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloș are acest mandat pentru a forma un guvernDacă negocierile vor eșua, vom veni în fața Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul politic la începutul săptămânii viitoare”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

Potrivit lui Ionuț Moșteanu, următoarea rundă de negocieri între partidele din fosta coaliție de guvernare va avea loc vineri, în jurul orei 14.00.

”Mâine va fi următoarea întâlnire între liderii partidelor, în jur de ora 14.00. Pentru că PNL a cerut răgaz pentru a-și discuta în organele statutare următorii pași, undeva în jurul orei 11.00. Noi suntem pregătiți în orice moment să ne reașezăm la masă”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

USR exclude PSD și AUR de la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare

Pe acelaşi subiect

Ionuţ Moşteanu a precizat că USR nu va discuta nici cu PSD, nici cu AUR. ”Nu împărtăşim valori comune, iar oportunitatea pentru România este refacerea coaliţiei de centru-dreapta”, a spus el.

Moşteanu a mai afirmat că USR va avea până duminică seara lista cu miniştrii din Cabinetul Cioloş. ”Zilele următoare vom decide lista de miniştri, nu excludem să fie şi tehnocraţi”, a spus el. 

Întrebat dacă foştii miniştri ai USR ar putea reveni în Guvern, Moşteanu a spus că aceştia ar putea fi în viitorul Guvern, de principiu. ”Sunt oameni care au făcut treabă, sunt oameni care au arătat că au curaj şi responsabilitate.”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

Moşteanu a afirmat că primul scenariu, pe care USR şi-l doreşte, este cel al refacerii coaliţiei, pentru că este fezabil şi plauzibil şi speră că partenerii vor da dovadă de responabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » USR anunță o nouă rundă de negocieri cu PNL și UDMR pentru vineri. Moșteanu: În cazul unui eșec, Comitetul politic al USR decide duminică lista de miniștri