Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu le promite liberalilor câte un minister de la USR-PLUS și UDMR, Dan Barna și Kelemen Hunor nici nu vor să audă

Coaliţia de guvernare stă pe un butoi cu pulbere. USR-PLUS ameninţă că în toamnă ar putea ieşi de la guvernare, în timp ce premierul Florin Cîţu le promite liberarilor că va lua ministerele de la USR şi UDMR dacă câştigă şefia PNL. Oficial, liderii coaliţiei recunosc că marile reforme promise mai au de aşteptat... până după congresele din toamnă.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 21:05

Vezi și

Nu trece nicio săptămână fără un scandal în coaliția de guvernare. Chiar dacă la nivel declarativ liderii coaliției spun că lucrurile merg bine, în spatale ușilor închise discuțiile sunt tensionate. 

Dan Barna, vicepremier: Lucrurile nu sunt roz, dar nu sunt nici negre. Sunt lucruri asupra cărora sunte de acord, sunt lucruri asupra cărora încă dezbatem și găsim soluții.

Florin Cîțu face promisiuni înainte de congresul PNL

În contextul luptei interne din PNL, Florin Cîțu le-a promis liberalilor că va recupera ministerele pierdute la negocierile din toamnă de Ludovic Orban. Asta după congresul din 25 septembrie și dacă va câștiga competiția internă. Nici Dan Barna, nici Kelemen Hunor nu sunt de acord cu o reîmpărțire a ministerelor.

Pe acelaşi subiect

Dan Barna, vicepremier: Avem un protocol foarte clar, semnat de cele trei partide. Nu e niciun fel de discuție aici.

Potrivit informațiilor Observator, Florin Cîțu și mai mulți lideri PNL și-ar dori ca de la UDMR sa ia ministerul Dezvoltării, unde și-ar dori să ajungă Robert Sighiartău, iar de la USR-PLUS portofoliul de la Transporturi unde ar urma să se întoarcă Lucian Bode, iar Internele sunt vizate de Rareș Bogdan. Scenariul de pe masa liberalilor nu a fost pe placul celor din USR-PLUS. 

Cristian Ghinea, ministrul InvestițiilorMesajul este foarte clar și răspicat, nu se pune problema indiferent de cine câștigă din PNL de o schimbare a portofoliilor după congresul PNL, dacă se pune problema atunci plecăm.

Nu este însă singurul subiect care i-a deranjat pe cei din USR-PLUS. Florin Cîțu nici nu vrea sa audă de alianțe electorale și nici pe Nicușor Dan nu îl mai susține la Primăria Generală.

Florin Cîțu, premier: Vom susține candidați liberali la toate primăriile de sector. Cu tot respectul domnule primar general, în 2024 voi susține un candidat liberal la primăria generală. Nu vom mai face compromisuri, compromisurile costă.

Neînțelegeri și cu privire la Secția Specială

Contre și neînțelegeri sunt și între USR-PLUS și UDMR. Deși sunt de șapte luni la guvernare, Secția specială de investigare a magistraților încă funcționează.

Kelemen Hunor, preşedinte UDMR: La subiectul SIIJ continuăm discuţiile. Astăzi nu am depăşit blocajul.

Blocajul este creat de UDMR care nu acceptă ca dosarele de la SIIJ să fie distribuite la parchetele de competență, lucru propus de ministrul justiției Stelian Ion, ci toate să meargă la Parchetul General.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu le promite liberalilor câte un minister de la USR-PLUS și UDMR, Dan Barna și Kelemen Hunor nici nu vor să audă