Antena Meniu Search
x

Video Gabriela Firea cere demisii și demiteri, după incendiul de la Matei Balș, și atacă guvernarea de dreapta

Opoziţia iese la atac pe fondul tragediei de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balș”, unde cinci persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit pavilionul 5. Senatorul Gabriela Firea cere demisii și demiteri, motivând că „guvernele de dreapta conduc țara de un an și 3 luni. Nu de ieri...”

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 29.01.2021, 15:00

Gabriela Firea cere demisii și demiteri după incendiul de la Matei Balș
Gabriela Firea cere demisii și demiteri după incendiul de la Matei Balș - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre
  • Gabriela Firea spune că drama de la Matei Balș nu este un episod izolat
  • 7 spitale au luat foc în România din noiembrie 2020 până în prezent

Gabriela Firea și-a început mesajul postat pe Facebook prin a adresa condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața, după care s-a lansat în critici la adresa guvernării, pe care o acuză că nu a făcut nimic din ce au promis după incendiul de la spitalul județean Neamț, din noiembrie 2020.

Sfâșietor! Revoltător! O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului de boli infecțioase Matei Balș. Cu imensā pārere de rāu pentru aceastā nenorocire, transmit condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața și însănătoșire grabnică celor răniți”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

7 spitale au luat foc în România din noiembrie până în prezent

Senatorul PSD a făcut radiografia ultimelor evenimente tragice din România, atrăgând atenția că drama de la Balș nu este un episod izolat, ci „expresia unui eșec generalizat”.

După incendiul de la spitalul județean Neamț din noiembrie, când 12 oameni și-au pierdut viața, guvernantii au anunțat controale și măsuri drastice în toată țara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii.

Dar n-au făcut nimic, nici în privința măsurilor, nici a procedurilor necesare.

Doar s-au bătut pe funcții și interese, sub paravanul pandemiei!

Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie și până acum, în Cluj, Mureș, Iași, Neamț, Timiș, București, practic în toată țara.

Prin urmare, drama de la Balș nu este un episod izolat. Este expresia unui eșec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată țara”, a scris Gabriela Firea.

Cine este responsabil pentru tragedia de la Matei Balș

Gabriela Firea spune că deși guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii continuă să ardă de vii în spitale.

Este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialității, care ne umple de revoltă.

E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?

Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete!

Au murit prea mulți români din cauza unor incompetenți! Trebuie să spunem stop! Ajunge!

Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri...Sunt direct și nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare.

Niciunul dintre marii șefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa.

Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social.”, a mai scris Gabriela Firea.

Lista spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni

Incendiu la Matei Balş soldat cu 5 morți

Cinci persoane au murit în urma unui incendiu care a izbucnit la Institutul Matei Balș. Pacienții din pavilionul care a luat foc au fost evacuați și transportați la alte spitale.

Incendiul a izbucnit la un pavilion de la parterul spitalului, iar în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, a precizat Parchetul de pe Lângă Tribunalul București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea cere demisii și demiteri, după incendiul de la Matei Balș, și atacă guvernarea de dreapta