Antena Meniu Search
x

Video Incendiu într-un spital de psihiatrie din Timiş. Este al doilea caz de la începutul acestui an

Un nou incendiu a izbucnit într-un spital de psihiatrie. De data aceasta la Gătaia, în Timiş, într-un salon COVID. O infirmieră a lăsat un pacient să fumeze, iar acesta a dat foc saltelei. Reacţia promptă a angajaţilor a făcut ca nimeni să nu fie rănit. Este al doilea incendiu care are loc într-un spital de psihiatrie, de la începutul anului.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.01.2021, 08:30

Vezi și
  • Incendiu la un spital de psihiatrie din Timiş
  • Al doilea incendiu de la începutul anului

Erau doi pacienţi pozitivi în secţie în momentul izbucnirii incendiului şi doi în partea de zonă galbenă, la etaj.

„Un pacient testat pozitiv, de la parter, i s-a dat o ţigară de către infirmiera de serviciu, sub supraveghere, şi, până dânsul să fumeze. A mers să-i golească toaleta, că au toalete personale, acesta a reuşit de a dat foc la saltea”, a povestit Diana Bucure Sas, director de Îngrijiri, Spitalul de Psihiatrie Gătaia.

Alertată de fumul gros, infirmiera a luat pacientul şi l-a mutat în alt salon. În acest timp, ceilalţi angajaţi au luat extintoarele şi au stins focul.

„Mai mult fum, nu...Pacienţii n-au fost nicio clipă în pericol. Cei doi pacienţi de la parter au fost mutaţi în alt salon, sunt în regulă. I-au consultat şi cei de la SMURD. Deci, nu sunt probleme. Când au ajuns pompierii, focul era deja stins”, a mai spus directorul de Îngrijiri.

„La faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta localizat la salteaua patului de la parter, într-un salon. Intervenţia a fost complexă deoarece s-a intervenit într-o zonă roşie a spitalului, ulterior, echipajul de pompieri fiind nevoit să fie decontaminat”, a declarat Ionuţ Viorel Dan, ISU Deta.

Încă un caz la secţia de psihiatrie a Spitalului din Roman

Este al doilea incendiu din acest an produs într-un spital de psihiatrie. Primul a avut loc în noaptea de 2 ianuarie la secţia de psihiatrie a Spitalului din Roman, judeţul Neamţ. Se pare că şi atunci focul ar fi izbucnit după ce doi pacienţi au fumat în locuri nepermise. Acum au fost făcute publice primele imagini de la intervenţia de salvare a celor 17 pacienţi care au fost evacuaţi în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Incendiu într-un spital de psihiatrie din Timiş. Este al doilea caz de la începutul acestui an