Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea, replică pentru Florin Cîţu: "Noi când am propus scăderea TVA-ului la energie, partenerii noştri nu au fost de acord"

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a comentat, duminică, într-o conferinţă de presă, propunerile de soluţii prezentate de liderul PNL Florin Cîţu, pe Facebook, precum reducerea TVA şi a CAS-ului, ea afirmând că, atunci când PSD a venit cu aceste propuneri, partenerii de la PNL s-au opus.

de Redactia Observator

la 13.02.2022, 14:20

Gabriela Firea, replică pentru Florin Cîţu: "Noi când am propus scăderea TVA-ului la energie, partenerii noştri nu au fost de acord" - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Ea a arătat că, dacă tot sunt împreună la guvernare, să existe ”o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu îşi dispute maternitatea sau paternitatea unei soluţii”.

Ministrul Familiei a afirmat că partidele au o responsabilitate pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, chiar dacă premierul este cel care decide o eventuală schimbare din funcţie a unui membru al Cabinetului. 

Propuse de PSD, respinse de PNL

”Eu, personal mi-aş fi dorit o mai bună comunicare între noi şi acceptarea soluţiilor cu care am venit. Din păcate, s-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că chiar astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului, dar noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus ea. 

Pe acelaşi subiect

Firea a precizat că a văzut, de asemenea, propunerea de scădere a CAS-ului. ”Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”, a arătat ea, precizând că se referă la anunţul făcut de preşedintele PNL.

”Important este ca, atunci când specialiştii vin cu nişte soluţii, fie că sunt de la PSD, de la PNL, UDMR sau minorităţi, să le analizăm cu mai multă seriozitate şi să nu le respingem, a priori, doar pentru că au fost propuse de parteneri şi după câteva luni să ajungem la aceeaşi idee”, a mai spus ea.  

Ministrul Familiei şi-a exprimat opinia că, după această perioadă, ”fiecare şi-a învăţat lecţia”, arătând că ”principala lecţie este cea a colaborării”.  ”Dacă tot suntem împreună la guvernare, o colaborare sinceră, onestă şi în care să nu ne disputăm maternitatea sau paternitatea unei soluţii”, a mai afirmat Gabriela Firea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea, replică pentru Florin Cîţu: "Noi când am propus scăderea TVA-ului la energie, partenerii noştri nu au fost de acord"