Antena Meniu Search
x

Kelemen Hunor critică ideea PNL de guvern minoritar: "Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri"

Liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă, vineri, că nu vede în acest moment de unde ar putea veni cele 234 de voturi pentru învestirea guvernului minoritar PNL-UDMR.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 14:54

Florin Cîţu Kelemen Hunor şi Dan Barna discută în Parlament, în martie 2021
Florin Cîţu Kelemen Hunor şi Dan Barna discută în Parlament, în martie 2021 - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece”, a declarat Kelemen Hunor. Acesta a apreciat că, în cazul unor alegeri anticipate, se va ajunge la aceeaşi structură a Parlamentului, însă PSD va avea ”peste 40%”, iar AUR ”mult peste ceea ce e bine pentru România”.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, la Digi FM, că prima sa opţiune a fost şi rămâne refacerea coaliţiei cu USR.  

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a învesti guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă  - negociem pe parcurs – atunci va trece”, a declarat Kelemen Hunor.  

Acesta s-a referit, însă, la faptul că USR şi PSD au anunţat deja că nu votează guvern minoritar.  

În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare - marţi miercuri când se votează – se mai poate discuta”, a adăugat liderul UDMR.  

Kelemen Hunor nu vrea alegeri anticipate

Întrebat despre alegerile anticipate, preşedintele UDMR a declarat: ”Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi – sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”.  

Liberalii vor să învestească un guvern minoritar format din reprezentanţi PNL şi UDMR, formulă pe care USR şi PSD au anunţat că nu o susţin.  

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Stiri politice » Kelemen Hunor critică ideea PNL de guvern minoritar: "Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri"