Antena Meniu Search
x

Liderii PSD decid astăzi, în CEx, cine va fi propunerea pentru funcţia de premier. Mihai Tudose va asigura interimatul

Liderii PSD se vor reuni astăzi, de la ora 11.00, în şedinţa CEx, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcţia de premier, după demisia lui Tudose.

Liderii PSD se vor reuni astăzi, de la ora 11.00, în şedinţa CEx, pentru a decide cine va fi propunerea pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose.

UPDATE 11:35 - Mihai Tudose va fi cel care va asigura interimatul pentru funcția de premier, după ce, luni seară, la finalul CEx al PSD, a decis să-și înainteze demisia, după ce i-a fost retras sprijinul politic.

Mihai Tudose, la iesirea de la Comitetul Executiv al PSD

Luni seară, după ce și-a anunțat demisia, premierul Mihai Tudose a precizat că nu va asigura interimatul şi că va merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile.

Pe acelaşi subiect

UPDATE 11:20 Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns la sediul PSD, pentru şedinţa CExN, el spunându-le jurnaliştilor că nu îşi doreşte să fie premier şi, prin urmare, nici nu se va întâmpla acest lucru.

UPDATE 10:50 Premierul demisionar Mihai Tudose vrea să îi înmâneze personal demisia sa preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse guvernamentale, scrie Agerpres.

UPDATE 10:00 Premierul demisionar Mihai Tudose a ajuns, marţi dimineaţa, la Palatul Victoria. La sediul Guvernului este prezent şi vicepremierul Paul Stănescu.

Liderii PSD se vor reuni în şedinţa CEx, unde ar urma să fie făcută şi o evaluare a miniştrilor pentru a se decide cine va rămâne în viitorul Cabinet. 

De asemene, tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis ar urma să primească demisia lui Mihai Tudose şi să nominalizeze un interimar, în persoana vicepremierului Paul Stănescu, în condiţiile în care şi vicepremierul Marcel Ciolacu şi-a prezentat demisia.

Aseară, Mihai Tudose a declarat, după şedinţa CEx, că pleacă cu fruntea sus, că nu va asigura interimatul şi va rămâne membru de partid.

"Am decis ca mâine (nr. marţi), de la ora 11.00, colegii să revină în CExN, pentru a avea loc o discuţie deschisă, transparentă, şi lungă - dacă e nevoie, pentru a se discuta propuneri pentru funcţia de prim-ministru, în aşa fel încât după această discuţie să avem cât mai puţine motive să ne temem că vom mai ajunge a treia oară în situaţia în care am ajuns astăzi", a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CExN.

"O hotărâre adoptată cu 60 de voturi pentru, 4 abţineri, 4 voturi împotrivă şi Mihai Tudose care nu a votat. La începutul şedinţei Mihai Tudose a spus că, dacă CExN îi va cere sa demisioneze, o va face, aşa cum a spus atunci când a fost învestit", a mai spus Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat luni că nu va propune marţi, în şedinţa CEx PSD, niciun nume pentru funcţia de premier, dar după discuţii va vota şi îşi va asuma votul.

"Se pare că eu am mână foarte proastă şi nu numai acum ci încă cel puţin 10 cazuri. Le-am spus colegilor că nu voi face nicio propunere", a conchis Liviu Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Liderii PSD decid astăzi, în CEx, cine va fi propunerea pentru funcţia de premier. Mihai Tudose va asigura interimatul