Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban își anunță demisia din PNL, după desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”A ieșit cine a vrut Iohannis. Practic, PNL nu mai există”

Ludovic Orban a declarat, joi seară, că decizia ca generalul în rezervă Nicolae Ciucă să fie propunerea de premier a PNL i-a aparținut președintelui Klaus Iohannis, nu conducerii partidului. ”Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nicio înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția”, a spus Ludovic Orban, care a anunțat că își va prezenta demisia în săptămâna care urmează.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.10.2021, 21:49

Ludovic Orban își anunță demisia din PNL, după desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”A ieșit cine a vrut Iohannis. Practic, PNL nu mai există”
Ludovic Orban își anunță demisia din PNL, după desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”A ieșit cine a vrut Iohannis. Practic, PNL nu mai există” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Orban a criticat în termeni extrem de duri actuala conducere a Partidului Național Liberal, despre care spune că a ajuns ”o prelungire fără voință”, cu o ”conducere care nu are coloană vertebrală, nici păreri”. 

Nicolae Ciucă, impus de Klaus Iohannis

Ludovic Orban spune că decizia de a-l propune pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac la care au participat doar câţiva lideri PNL.

”Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată dimineață, la ora 10.00, în simulacrul de BEX, care nu e for statutar al partidului. Candidatul se stabilește în Consiliul Național! Ședința de azi a durat 4 minute. Asta înseamnă dezbatere în PNL în conducerea impusă de Iohannis. A fost o informare că va fi propus Ciucă. Decizia a fost luată aseară, la Vila Lac, unde au participat un număr restrâns de persoane, la întâlnirea cu Iohannis. Veniseră să se bată ăștia care-l sprijineau pe Bode cu cei care-l sprijineau pe Cîțu. Au plecat cu ce le-a ordonat președintele – respectiv generalul Ciucă”, a dezvăluit Ludovic Orban, invitat la B1.

Conducerea PNL, fără coloană vertebrală și fără păreri

Ludovic Orban a mai spus că formula firească era să fie refăcută coaliția cu USR, arătând că decizia lui Klaus Iohannis de a-l impune pe Ciucă este ”o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”.

”Practic, PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voință, care nu ține cont de voința cetățenilor. E o conducere fără coloană vertebrală, fără păreri, care primește dictatele. Eu, categoric nu voi vota guvernul Ciucă. A fost picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL", a spus Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban își anunță demisia din PNL, după desemnarea lui Nicolae Ciucă premier: ”A ieșit cine a vrut Iohannis. Practic, PNL nu mai există”