Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă, după o nouă rundă de negocieri: Luni, la Cotroceni, mergem cu o propunere unică de premier

Nicolae Ciucă a anunţat duminică după mai mult de două ore de negocieri, că au fost finalizate toate activităţile care vizau formarea Guvernului şi că partidele coaliţiei PNL-PSD-UDMR sunt în măsură să merargă luni, la consultările de la Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu o propunere unică de premier.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 15:12

Nicolae Ciucă, după o nouă rundă de negocieri: Luni, la Cotroceni, mergem cu o propunere unică de premier

"Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului, suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier.  În momentul de faţă am lucrat toate cele două variante, atât cu o formulă de premier PSD, cât şi cu premier PNL. Urmează ca până mâine dimineaţă convenim şi formula unică de premier”, a anunţat Nicolae Ciucă.

Premierul propus de PNL a precizat că există două liste de ministere în funcţie de premier, care vor fi comunicate luni, când există decizia pentru funcţia de premier.

Transporturile, Finanţele şi Secretariatul Gneral rămân la partidul care nu are premier, dar  exisă în discuţie şi varianta ca titularii acestora să se schimbe odată cu schimbare premierului.

Marcel Ciolacu: Joi avem guvern

Pe acelaşi subiect

La rândul său, Marcel Ciolacu a spus că, luni, colegii din partid vor decide dacă PSD este de acord ca formaţiunea să primească ministerul Finanţelor Publice, cel al Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, dacă nu va avea premier. Preşedintele PSD afirmă, însă, că în mod cert România va avea un guvern. A precizat doar că PSD va decide luni dimineaţă varianta pe care o va susţine, pentru Guvern, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Eu nu ştiu ce a spus domnul Ciucă, eu vă spun ce face PSD-ul: PSD-ul merge cu cele două variante şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot iau de la colegii mei. Asta înseamnă negociere. Vom vedea pe urmă cum închidem acest lucru în cele o oră sau două, până mergem la Cotroceni. Joi, România va avea un guvern. Eu am spus foarte clar: joi, România va avea un guvern”, a declarat duminică, Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a subliniat  că membrii conducerii PSD vor decide dacă PSD este de acord ca formaţiunea să primească ministerul Finanţelor Publice, cel al Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului, dacă nu va avea premier. 

„Cred că cei care cântăresc acest lucru or să fie colegii mei, luni”, a spus Ciolacu, în acest context. 

Liderul PSD a precizat, întrebat despre taxarea pensiilor mari: „Nu va fi impozitat nimic, în Codul Fiscal există nişte excepţii, vom vedea, când se face bugetul, dacă este sustenabil şi este nevoie de scoaterea acestei excepţii din Codul Fiscal sau nu”. 

El a menţionat că luni PSD nu va face propunerile pentru fiecare portofoliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, după o nouă rundă de negocieri: Luni, la Cotroceni, mergem cu o propunere unică de premier