Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, despre culisele alianței PNL-PSD: ”Planul lui Iohannis este să fie premier după 2024 şi şi-a ales ca partener PSD-ul”

Ludovic Orban îl acuză pe Klaus Iohannis că intenția sa a fost de la bun început să facă un parteneriat cu PSD pentru a-și asigura un mandat de premier în 2024, când îi expiră mandatul de președinte.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.11.2021, 14:55

Ludovic Orban, despre culisele alianței PNL-PSD: ”Planul lui Iohannis este să fie premier după 2024 şi şi-a ales ca partener PSD-ul”
Ludovic Orban, despre culisele alianței PNL-PSD: ”Planul lui Iohannis este să fie premier după 2024 şi şi-a ales ca partener PSD-ul” - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a spus că motivul pentru care Klaus Iohannis a distrus coaliția de centru dreapta este pentru a-și asigura fotoliul de premier în 2024, având PSD-ul drept partener.

PNL a ajuns ”o copie nereușită” a PSD, spune Ludovic Orban

”De ce să distrugi o coaliţie de centru dreapta, de ce să aduci PSD la Putere? Puţină lume poate să înţeleagă. Eu am dat o explicaţie, şi cred că asta este. Iohannis nu vrea să se pensioneze şi vrea după 2024 să fie premier, exact cum a fost în 2009, şi şi-a ales ca partener PSD-ul. Singura lui problemă este că nu va rămâne nimic nici din el şi nici din Partidul Naţional Liberal”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.

Fostul preşedinte PNL a spus că îl deranjează că astăzi PNL este ”o copie nereuşită a PSD” şi că ”cei care conduc partidul şi-au bătut joc de toate lucrurile care au reprezentat matricea PNL”. 

Pe acelaşi subiect

”La ora actuală nu e nicio diferenţă între conducerea PNL şi PSD, decât mai degrabă în rău”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban: ”Domnul Cîţu nu mai e nimic”

Despre actualul președinte PNL, Ludovic Orban spune că este ”un nimic”  și că cei care l-au susținut în campania din alegerile interne aveau un singur scop, ca Orban să dispară, la cererea lui Iohannis.

”Nu îl comparaţi pe Cîţu cu mine. Domnul Cîţu nu mai e nimic. De altfel şi în timpul campaniei, cei care l-au susţinut pe Cîţu nu dădeau doi bani pe el.  Intenția lor a fost să mă schimbe pe mine, pentru că știau că eu nu voi accepta niciodată o alianță cu PSD. (…) De ce m-a schimbat Iohannis? Se datorează exact acestui proiect pe care îl are împreună cu PSD. Eu aș fi preferat mai degrabă să rămânem în opoziție, decât să ne aliem cu PSD”, a comentat Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban, despre culisele alianței PNL-PSD: ”Planul lui Iohannis este să fie premier după 2024 şi şi-a ales ca partener PSD-ul”