Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă, la finalul negocierilor pe programul de guvernare: Până la 31 martie va fi desființată Secția Specială

Nicolae Ciucă a anunțat, sâmbătă seară, la finalul negocierilor pe programul de guvernare, că s-a luat decizia ca până la 31 martie să fie desființată Secţia Speciala de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. Ciucă, propunerea PNL pentru poziția de premier, a spus că s-au finalizat programul de guvernare și acordul politic în proporție de 99,99%.

de Redactia Observator

la 20.11.2021, 19:37

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier, a anunțat că programul de guvernare a fost finalizat în proporție de 99,99% și că liderii coaliției vor mai avea o întâlnire, duminică, pentru a pune la punct ultimele detalii ale acordului politic.

”Am finalizat programul de guvernare, 99,99%, acum se recitește. Am finalizat acordul politic. Am finalizat partea de conținut a guvernului pe cele două variante, una cu premier PSD și una cu premier PNL. Urmează ca mâine să ne vedem și să continuăm negocierile pe celelalte capitole. Este vorba de a-l revedea, de a face corecțiile necesare. S-a închis și capitolul pe Justiție. S-a luat decizia ca până la 31 martie secția SIIJ să fie desființată și ulterior să se reinființeze o structură care să se ocupe de problemele acestea. Nu va fi reînființată. Va fi o structură care să respecte directiva CJ UE și a MCV”, a spus Nicolae Ciucă.

Tensiuni la ultimele negocieri dintre PNL și PSD

PNL, PSD şi UDMR și-au negociat, sâmbătă, structura noului Executiv. Din sala în care au avut loc discuţiile s-au auzit la un moment dat ţipetele preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu. Și liderii PNL Gheorghe Flutur şi Rareş Bogdan au ridicat tonul. Disputele sunt pe împărţirea ministerelor şi pe desfiinţarea SIIJ.

Preşedintele PNL Florin Cîţu, care le-a spus vineri colegilor că nu este de acord cu ce s-a negociat până acum, nu mai participă, sâmbătă, la negocieri. UDMR, în schimb, a venit cu opt reprezentanţi, pentru a susţine necesitatea de a rămâne cu cele trei ministere pe care le deţine - Dezvoltare, Mediu, Tineret şi Sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă, la finalul negocierilor pe programul de guvernare: Până la 31 martie va fi desființată Secția Specială