Antena Meniu Search
x

Premierul propus de PSD în locul lui Orban, dacă trece moțiunea. Ciolacu: „Un tehnocrat, finanţist, fost membru PSD”

Marcel Ciolacu a anunțat că social-democrații propun la funcția de prim-ministru al României un tehnocrat, fost membru PSD, cu experiență în finanțe, în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban va trece în Parlament. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.08.2020, 09:48

Premierul propus de PSD în locul lui Orban, dacă trece moțiunea
Premierul propus de PSD în locul lui Orban, dacă trece moțiunea - Inquam Photos / George Calin
  • PSD propune la Palatul Victoria un tehnocrat, fost membru PSD și finanţist.
  • Moțiunea împotriva Guvernului este semnată de PSD și de parlamentarii afiliați grupului PSD.

”Vom merge cu o propunere de prim-ministru la Cotroceni. Avem o propunere de tehnocrat şi o vom prezenta şi cu un program pe termen mediu economic. Este un fost membru PSD. Este un finanţist”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Antena 3.

Liderul PSD a adăugat că periodic are o discuţie ”instituţională” cu persoana respectivă. 

”Am o discuţie periodică, instituţională. Eu, ca şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu primesc informări, atunci mă consult cu mai multe persoane. Nu căutăm un prim ministru şomer. Nu neapărat lucrează la Banca Naţională. Va fi o propunere fezabilă”, a mai declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a exclus ca această propunere să fie Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu sau George Maior. Întrebat dacă ar putea fi vorba de Florin Georgescu, Ciolacu a răspuns că ”e o variantă, nu ştiu dacă ar dori această funcţie”.

Moțiunea este semnată de 205 parlamentari

În plină criză sanitară şi înainte de alegerile locale, Guvernul României este pe punctul de a fi demis, după ce PSD a depus o nouă moţiune de cenzură împotriva cabinetului condus de Ludovic Orban.

Liderul social-democrat a arătat că moţiunea este semnată de 205 parlamentari.

”Moţiunea e depusă doar de PSD şi parlamentarii afiliaţi PSD, de exemplu PPUSL şi ALDE, sunt 205 voturi şi avem discuţii cu toate formaţiunile politice. Am văzut că Pro România, prin vocea preşedintelui Victor Ponta, a anunţat că va vota moţiunea. Categoric va trece moţiunea. Şi în acel moment, constituţional, când un guvern primeşte votul pe moţiune, în momentul acela, guvernul trebuie să plece. În momentul acela tot jocul constituţional revine preşedintelui României. Acum depinde de preşedinte cât vrea să prelungească o criză politică sau nu. Ultima oară, după ce a fugit Cîţu, acest Parlament hulit de pesedişti au pus un guvern în 3 zile”, a mai declarat Ciolacu

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Premierul propus de PSD în locul lui Orban, dacă trece moțiunea. Ciolacu: „Un tehnocrat, finanţist, fost membru PSD”