Antena Meniu Search
x

Moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban ar putea fi votată la începutul lunii septembrie

În plină criză sanitară şi înainte de alegerile locale, Guvernul României este pe punctul de a fi demis. PSD depune astăzi a doua moţiune de cenzură împotriva cabinetului condus de Ludovic Orban şi e convins că va strânge voturile necesare pentru a-l demite. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 17.08.2020, 22:31

Vezi și
  • Moțiunea ar avea nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

Moţiunea de cenzură a fost depusă în urmă cu scurt timp în Parlament. Potrivit informaţiilor noastre, va fi citită în plenul celor două Camere joi urmând ca dezbaterea şi votul să aibă loc la începutul lunii septembrie, atunci când va începe noua sesiune parlamentară.

Opoziţia a numit metaforic această moţiune "Guvernul PNL, de la pandemie la PANDE-MITĂ generalizată" şi asta pentru că, acuză PSD, actualul Guvern nu a făcut decât să profite de pandemie pentru a-şi umple buzunarele din şpăgi şi achiziţii la suprapreţ a materialelor folosite în lupta cu virusul. 

Cei de la PNL au fost primii care nu au respectat regulile impuse cetăţenilor în pandemie şi au îndatorat România. Opoziţia este sigură că moţiunea va trece pentru că se bazează pe mai multe voturi decât cele necesare constituţional, 233.

Dacă acest lucru se va întâmpla, în acest context de criză sanitară, Guvernul Orban devine interimar pentru 45 de zile şi nu mai poate adopta ordonanţe de urgenţă sau să aprobe proiecte de lege, vitale în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban ar putea fi votată la începutul lunii septembrie