Antena Meniu Search
x

PSD îi aminteşte lui Dacian Cioloş că i-a luat apărarea unui "bătăuş" pus pe listă la alegeri: "Doar recidiviştii de la USR pot fi reabilitaţi"

Replica PSD la acuzaţiile lui Dacian Cioloş cu privire la numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului nu a întârziat să apară. PSD i-a reamintit liderului USR că şi el i-a luat apărarea unui candidat USR la alegerile locale, care fusese condamnat de două ori pentru loviri şi alte violenţe.

de Redactia Observator

la 03.12.2021, 17:18

Dacian Cioloş a criticat posibila numire a lui Marian Neacşu la SGG
Dacian Cioloş a criticat posibila numire a lui Marian Neacşu la SGG

Partidul Social Democrat a răspuns acuzaţiilor aduse de liderul USR Dacian Cioloş, care a criticat numirea lui Marian Neacşu ca secretar general al Guvernului, considerându-l pe acesta "penal" în urma condamnării pentru corupţie.

"În România lui Cioloş, doar bătăuşii, condamnaţii penal, recidiviştii de la USR, pot fi reabilitaţi! Niciun alt român!!!", a scris PSD pe Facebook, afirmând că liderul USR i-a luat apărarea unui ”bătăuş de duzină recidivist pus de USR, anul trecut, pe liste în alegeri”.

Social-democraţii prezintă, într-un clip video, o declaraţie făcută de Dacian Cioloş la alegerile locale, candidatul propus de Alianţa USR-PLUS la Primăria Câmpeni, din judeţul Alba, Haiduc Nicolae Gigel, care fusese condamnat în trecut de două ori pentru loviri şi alte violenţe. ”Este reabilitat. Are cazierul curat. Ne reprezintă cu cinste”. Asta spunea acest contorsionist al moralei şi legii despre un bătăuş de duzină recidivist pus de USR, anul trecut, pe liste în alegeri, precizează PSD. 

PSD îl acuză pe Dacian Cioloş de duplicitate

Pe acelaşi subiect

Potrivit social-democraţilor, ”pentru dl. Cioloş însă, interesul politic este scuza pentru orice minciună, iar duplicitatea este o a doua sa natură pentru a-şi atinge scopurile meschine şi pentru a acoperi frustrările membrilor de partid rămăşi şomeri, după plecarea de la guvernare”.

”Lozincile expirate nu ţin loc de teste, de medicamente sau de sprijin pentru antreprenorii români, domnule Cioloş! Aţi fost la guvernare un an şi n-aţi făcut nimic din ce aţi promis propriului electorat! Dimpotrivă, v-aţi bătut joc de români, de sănătatea şi viaţa lor! Băgaţi capul în pământ şi tăceţi! Aşa e cel mai cinstit!”, se mai arată în postare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a transmis, vineri, lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în contextul numirii lui Marian Neacşu ca Secretar General al Guvernului, că acea condamnare a acestuia, pentru conflict de interese, este ”furt şi înşelare a încrederii cetăţenilor în stat şi în exponenţii săi”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu în funcţia de secretar general al Guvernului, arătând că premierul Nicolae Ciucă a fost informat cu privire la această propunere. Potrivit lui Ciolacu, condamnarea pentru conflict de interese a lui Neacşu a fost "depăşită juridic".

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să verifice legalitatea unei posibile nominalizări a lui Marian Neacşu pe funcţia de secretar general al Guvernului, acesta fiind susţinut de PSD.

La un moment dat mâna drepta a lui Liviu Dragnea, Marian Neacşu a primit o pepdeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiica la cabinetul său parlamentar. A fost exclus din PSD în 2018 când ar fi negociat cu opoziţia pentru a da jos guvernul condus la acea vreme de Viorica Dăncilă. "Nu mă întorc la PSD", spunea Marian Neacşu în 2019. S-a răzgândit la scurtă vreme, după ce a fost susţinut de PSD la şefia ANRE.

Marian Neacşu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. El a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru că îşi angajase ilegal fiica la biroul său parlamentar. Cândva "mâna dreaptă" a lui Liviu Dragnea, Marian Neacşu i-a întors spatele în 2018, când s-a alăturat liderilor din partid care îi cereau demisia lui Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » PSD îi aminteşte lui Dacian Cioloş că i-a luat apărarea unui "bătăuş" pus pe listă la alegeri: "Doar recidiviştii de la USR pot fi reabilitaţi"