Antena Meniu Search
x

Video Jumătate de Capitală fără apă caldă, spre disperarea bucureştenilor care nu văd luminiţa de la capătul tunelui. "Este dezastru. Avem doi copilaşi!''

Avarie de proporţii în Capitală! Mai mult de jumătate dintre cei racordati la încălzirea centralizată au rămas fără apă caldă. Defecţiunea a avut loc tocmai când primăria anunţă că vrea să înlocuiască anul acesta 80 de kilometri de conducte, ca să nu mai fie probleme la iarnă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 04.05.2023, 20:40

Vezi și

Avaria afectează jumătatea de sud a Bucureştiului. Locuitorii din 640 de blocuri nu mai au apă caldă de aseară. Compania Termoenergetica promite că lucrurile vor reveni la normal la miezul nopţii. Mulţi bucureşteni se plâng că problemele sunt mult mai dese. 

"Este dezastru. Avem doi copilaşi şi stăm de o săptămână fără apă caldă deloc.''

"Poate o da Dumnezeu anul ăsta să termine. Doamne, sperăm să se termine ca să fie mai bine.''

Zeci de artere din Capitală sunt acum în şantier. Primăria are în desfăşurare patru lucrări mari la reţeaua de termoficare. Alte 12 şantiere vor începe luna viitoare, când vor fi schimbate 43 de kilometri de ţevi vechi de termoficare. 

Pe acelaşi subiect

"Este tablă, e moartă. Ia uite, am băgat târnăcopul în ea! 

S-a spart?

Păi da! Deja era găurită! Ea mai are şi o explozie pe partea cealaltă.'' 

Avarie de proporţii în Capitală

Cât de vechi sunt ţevile ce străbat subteranul Bucureştiului ştiu doar muncitorii. 

"Este mâncată de rugină. A rămas ca o tablă, ca tabla de pe casă. 

Aşa arată subteranul Bucureştiului?

Da! Poate să cadă şi o maşină. Se surpă placa şi cade o maşină. Da, dar poate să cadă grinda asta pe noi.''

Primăria deschide şantiere pe 120 de străzi şi bulevarde din toate sectoarele Capitalei anul acesta. Reţeaua de termoficare are o mie de kilometri. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: În orice caz, o să depăşim 50 de kilometri şi poate chiar o să mergem pe 70, 80 km. Făcuţi anul acesta, da. Sunt convins că perioada in care nimeni nu o să se plângă de nimic o să fie mai mare, iarna aceasta.

Lucrările la reţeaua de termoficare vor continua chiar şi în anotimpul rece, dar la turaţie redusă.

Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica: În cursul iernii însă vom lucra doar pe racorduri. Pe diametre mai mici, acolo unde putem asigura agentul termic prin alte conducte.

În următorii 4 ani, primăria Bucureştiului îşi propune să înlocuiască aproape un sfert din reţeaua principală de termoficare. Lucrările vor fi împărţite în 25 de loturi şi vor costa 260 de milioane de euro, majoritatea bani europeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Jumătate de Capitală fără apă caldă, spre disperarea bucureştenilor care nu văd luminiţa de la capătul tunelui. "Este dezastru. Avem doi copilaşi!''