Antena Meniu Search
x

Video Se conturează tot mai clar varianta unui guvern USR-PLUS. Florin Cîțu ar vrea să colaboreze, dar pune condiții

În lipsă de sprijin de la celelate partide, se contureaza tot mai clar varianta unui guvern format numai din miniştri USR. Formațiunea a decis să mearga luni în Parlament, unde să prezinte formula Guvernului Cioloş, dacă şi negocierile de azi, cu liberalii, vor eşua. PSD a transmis deja că, dacă Vlad Voiculescu apare pe listă, nu votează nimic. Iar Florin Cîţu a cerut USR să îşi ceară scuze public pentru colaborarea cu AUR. 

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 08:42

Dacian Cioloș
Se conturează tot mai clar varianta unui guvern USR-PLUS. Florin Cîțu ar vrea să colaboreze, dar pune condiții

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR: Fac un apel la responsabilitate din partea tuturor partidelor, pentru că România trece printr-o perioadă foarte grea pentru fiecare dintre noi. 

Florin Cîțu, premier interimar: Aud foarte mult în spaţiul public cuvântul responsabilitate de la cei care au votat cu AUR, au votat o moţiune PSD împreună cu AUR. 

Dar cei de la USR consideră - în continuare - că era de datoria lor să salveze ţara. 

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR: PNL nu a vrut să propună prim-ministru, PSD nu a vrut să propună prim-ministru, ne-am asumat acest rol, am venit cu o propunere de prim-ministru. 

Pe acelaşi subiect

Totuşi, conducerea USR ar accepta să susţină un guvern liberal, cu condiţia ca premierul să nu fie Florin Cîţu. Cei de la PNL nu ar spune nici ei "NU" refacerii coaliţiei, dar pun - la rândul lor - condiţii.

Florin Cîțu, premier interimar: Putem să discutăm după ce vor înţelege public să îşi asume această greşeală şi să trecem mai departe.

USR preferă alegeri anticipate, decât să-l vadă pe Florin Cîțu premier

Mai clar, Dacian Cioloş îşi pune ţărână în cap şi acceptă ca USR să acorde sprijin Guvernului Cîţu 2. O variantă respinsă din start de liderii USR, care ar prefera mai degrabă alegeri anticipate, decât să-l mai vadă pe Florin Cîţu în fruntea Executivului.

Ionuț Moșteanu, purtător de cuvânt USR: Dacă nu se va ajunge la nicio concluzie, țara trebuie guvernată, noi nu speriem de alegeri, suntem gata să intrăm în orice fel de alegeri, dar în momentul acesta nu cred că este oportun.

Potrivit unor surse, Florin Cîţu este atât de decis să revină la conducerea guvernului, încât nu exclude nici măcar negocierile cu PSD. La nivel declarativ, social-democraţii refuză să ia în calcul această variantă, dar îşi continuă atacurile la adresa premierului desemnat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timp ce liderii celorlalte partide parlamentare se ceartă, cei de la AUR au marcat o victorie. Direcţia Naţională Anticorupţie a declanşat urmărirea penală în cazul celor doi liberali care le-au oferit mită pentru a vota împotriva moţiunii de cenzură. Unul dintre ei s-a autosuspendat din partid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Se conturează tot mai clar varianta unui guvern USR-PLUS. Florin Cîțu ar vrea să colaboreze, dar pune condiții