Antena Meniu Search
x

UDMR pune pe jar coaliţia PSD-ALDE şi atacă programul de guvernare

Criticile UDMR aduse noului program de Guvernare au băgat din nou în şedinţă Coaliţia.

Vezi și

Criticile UDMR aduse noului program de Guvernare au băgat din nou în şedinţă Coaliţia. Liderul Kelemen Hounor a spus că măsurile propuse "arată de parcă ar fi fost scrise în Ministerul Agriculturii, printre două beri".

La ora prânzului, pe holurile Parlamentului e forfotă. Coaliţia e pe jar. În drum spre şedinţă, apar ceva piedici. Covorul nu s-a aşezat bine. 

O altfel de piedică, în calea învestiturii, după demisia lui Mihai Tudose, ar putea fi UDMR-ul. Kelemen Hunor a declarat în faţa Tineretului Maghiar că noul program de guvernare al PSD-ALDE "arată de parcă ar fi scris în Ministerul Agriculturii, printre două beri". Petre Daea a găsit imediat replica. În stilul consacrat.  

Liderul PSD ar fi dat ordin ca parlamentarii să nu chiulească de la vot. Şi nici să întindă capcane, la audierea viitorilor miniştri. Unul dintre ei, chiar de la Educaţie, a devenit celebru înainte de a ajunge în Guvern. 

Pe acelaşi subiect

Cu o colecţie impresioanantă de perle, Valentin Popa a încercat să treacă neobservat, printre reporteri. A purtat pălărie şi vorbea la telefon. 

Şeful PSD i-a luat apărarea şi Vioricăi Dăncilă. Liderul PSD a plecat nervos de lângă jurnalişti. Dar până la capătul holului, i-a revenit zâmbetul. 

Prima mare promisiune este creşterea salariului minim pe economie cu câte 100 de lei în fiecare an, până în 2020. Măsura îi îngrijorează însă pe economişti. 

Bani mai mulţi ar urma să primească şi şcolarii, la indemnizaţii. Cabinetul Vioricăi Dăncilă propune şi reducerea TVA la 18%, de la 1 ianuarie 2019. Din 2019, românii ar trebuie să plătească cel mult 10 taxe. Deocamdată, toate sunt planuri pe hârtie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » UDMR pune pe jar coaliţia PSD-ALDE şi atacă programul de guvernare