Antena Meniu Search
x

După gerurile din ultima săptămână, urmează creşteri de temperaturi record pentru finalul lunii ianuarie

Iarna nu a stat prea mult, se întoarce primăvara. Meteorologii anunţă o încălzire bruscă a vremii.

Vezi și

Iarna nu a stat prea mult, se întoarce primăvara. Meteorologii anunţă o încălzire bruscă a vremii, iar temperaturile la sfârşit de ianuarie ar putea ajunge la 15 grade. Ceea ce înseamnă cu peste 30 de grade mai mult faţă de ce am trăit în această săptămână. Marţi vor fi atinse temperaturi record.

Temperaturi istorice. Asta ne aşteaptă în următoarele zile, la nivelul întregii ţări. Practic, de la un ianuarie apocaliptic, după cum anunţau unii meterologi la sfârşitul anului trecut, ajungem la o lună a lui Gerar care ar putea fi una dintre cele mai calde de când se fac măsurători. 

Alina Şerban, meteorolog: "Amplitudinea pe aceste zile este destul de mare, chiar şi în zona Capitalei unde minima a fost de -11 grade în nopţile anterioare, iar peste două zile ne aşteptăm să maxime de 14, 15 grade."

De la -20 de grade, minima zilelor trecute, temperaturile vor urca, în majoritatea zonelor din ţară, până la 15 grade. 

Pe acelaşi subiect

Iar românii deja profită de primele raze de soare blând. 

Meteorologii spun că, cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare, vom avea temperaturi cu 10 grade peste normalul acestei perioade. Cei mai bucuroşi sunt copiii, care deja au început să se bucure de vremea bună.

Şi la mare vremea a fost însorită, iar oamenii au ieşit la plimbare pe faleză. Un peisaj complet schimbat faţă de începtul săptămânii. Gheaţa s-a topit complet. 

Temperaturile ridicate nu sunt însă şi sănătoase. Numărul virozelor este în continuă creştere.

Prognozele actuale arată că nici în februarie nu vom avea episoade lungi de ger. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » După gerurile din ultima săptămână, urmează creşteri de temperaturi record pentru finalul lunii ianuarie