Video De 15 ani, titul de "cei mai buni cârnați de casă" e râvnit de cei mai iscusiţi măcelari. Ce preparat a câștigat în acest an
În Banat, să faci cârnați e treabă serioasă. De 15 ani, titul de "cei mai buni cârnați de casă" e râvnit de cei mai iscusiţi măcelari, care se întrec într-o competiţie devenită tradiție. De porc, mistreț sau amestec, cu condimente în proporţii secrete, pentru un gust care să dea juriul pe spate. E o competiţie a orgoliilor culinare, între toate etniile care convieţuiesc aici: români, nemți, unguri, sârbi... Singura condiţie e ca produsul jurizat să fie făcut în casă!
Modul de preparare, ingredientele și condimentele transformă produsul tradițional, într-unul de top. Fiecare concurent are secretele sale.
Jurații, gurmanzi de meserie, au avut propriile criterii de departajare.
Rodica Bădescu Thiel, organizator: Cei care fac parte din juriu, în general, știu care este de casă și care este de cumpărat.
Evenimentul care reunește cei mai buni cârnați din Banat se desfasoară, an de an, din anul 1970. Acum, câștigător în competitia orgoliilor culinare a fost preparatul făcut chiar de un timișorean.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰