Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De 15 ani, titul de "cei mai buni cârnați de casă" e râvnit de cei mai iscusiţi măcelari. Ce preparat a câștigat în acest an

În Banat, să faci cârnați e treabă serioasă. De 15 ani, titul de "cei mai buni cârnați de casă" e râvnit de cei mai iscusiţi măcelari, care se întrec într-o competiţie devenită tradiție. De porc, mistreț sau amestec, cu condimente în proporţii secrete, pentru un gust care să dea juriul pe spate. E o competiţie a orgoliilor culinare, între toate etniile care convieţuiesc aici: români, nemți, unguri, sârbi... Singura condiţie e ca produsul jurizat să fie făcut în casă!   

de Iulia Pop

la 16.02.2023 , 10:06

Modul de preparare, ingredientele și condimentele transformă produsul tradițional, într-unul de top. Fiecare concurent are secretele sale.

Jurații, gurmanzi de meserie, au avut propriile criterii de departajare.

Rodica Bădescu Thiel, organizator: Cei care fac parte din juriu, în general, știu care este de casă și care este de cumpărat. 

Vezi și

Evenimentul care reunește cei mai buni cârnați din Banat se desfasoară, an de an, din anul 1970. Acum, câștigător în competitia orgoliilor culinare a fost preparatul făcut chiar de un timișorean.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Reţete » De 15 ani, titul de "cei mai buni cârnați de casă" e râvnit de cei mai iscusiţi măcelari. Ce preparat a câștigat în acest an