Video Prăjitura cu bulion, Albiniţa şi tartele cu mere şi ghimbir, vedetele toamnei: "Acum se caută scorţişoara"
Magia deserturilor de toamnă ne poftește la masă pe vremea aceasta, iar mirosul de dulceață, de scorțișoară și de mere ne duce pe toți mai aproape de gusturile copilăriei. Florenţa Mihăilă a vorbit la Observator despre cele mai noi trenduri în materie de deserturi de toamnă.
Florenţa Mihăilă a dat roba de magistrat pe sorţul de bucătărie. După ce a absolvit Facultatea de Drept, a decis să se reorinteze şi şi-a deschis o cofetărie. E acum la curent cu trendurile şi a vorbit la Observator despre cele mai căutate prăjituri ale începutului de toamnă.
"Toamna începe evident cu plăcintele, care sunt în topul preferințelor. Probabil lumea caută să se încălzească de la această vreme răcoroasă și caută ceva cald, fierbinte. Și atunci plăcintele sunt în top. Plăcinta cu mere, cu dovleac și plăcinte cu brânză, chiar dacă nu sunt fructele de sezon, dar sunt în top în fața prăjiturilor. Plăcinta cu mere, scorțișoară, asta e de obicei cea mai căutată. Este mai căutată în acest sezon, în septembrie-octombrie, plăcinta cu dovleac", a spus Florenţa Mihăilă.
Ce ingrediente "se caută" cel mai mult
"Se caută scorțișoara, se caută fructele de sezon, prunele, gutuile. Avem și tartă cu mere și ghimbir, o combinație foarte interesantă, care i-a cucerit pe mulți", mai spune ea.
Prăjitura cu bulion, reţetă inedită
"Prăjitura cu bulion, cu foile cu bulion, cremă de griș și gem de prune cu nucă", a mai spus invitata de la Observator.
"Prăjitura cu miere sau Albinița. Foile cu miere, gem de prune și cremă de lămâie. Este foarte căutată, este în top. Pot să spun că abia am furat două, trei înainte să vin în platou", a spus Florenţa Mihăilă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰