Antena Meniu Search
x

Ziua produselor agroalimentare româneşti a fost sărbătorită cu fast în târguri şi cu muncă în gospodăriile producătorilor

De azi, România îşi sărbătoreşte produsele agroalimentare româneşti. Evenimentul a fost marcat, cum altfel, dacă nu cu fast, de autorităţi.

Vezi și

România şi-a sărbătorit, în premieră, produsele agroalimentare. Evenimentul a fost marcat, cum altfel, dacă nu cu fast, de autorităţi. Deşi vedetele zilei ar fi trebuit să fie produsele autohtone, în centrul discuţiei au fost tot banii. La târgurile din ţară, oamenii s-au plâns că delicatesele tradiţionale sunt prea scumpe. Asta în timp ce, în satele româneşti, producătorii de legume, care au sărbătorit prin muncă, se plâng că-şi vând recolta la preţuri de nimic.

Ministrul Agriculturii s-a arătat bucuros că, în premieră, este o sărbătoare a produselor româneşti.

Petre Daea, Ministrul Agriculturii: "Eu cred că merită nu numai o zi. Merită 365 de zile pentru produsele româneşti, din respect pentru fermieri, din respect pentru făuritorii de hrană".

Făuritorii de hrană au fost sărbătoriţi cu fast la Bucureşti. Reporterii Observator au mers însă pe urmele lor şi s-au oprit la 50 de kilometri de Capitală, în comuna Lunguleţu, capitala legumiculturii din România. Aici, nici urmă de festivitate, mai ales că seceta a împuţinat recolta ţăranilor, iar acum îşi vând legumele la preţuri de nimic.

Pe acelaşi subiect

În comună, dovleacul plăcintar costă 30 de bani, ceapa 90 de bani, conopida cu 3,5 lei pe kg, iar celebra varză de Lunguleţu se vinde cu preţuri între 40 şi 70 de bani pe kilogram.

La târgul din Bucureşti, însă, altele sunt preţurile - ca la oraş! Deranjată, o doamnă s-a plâns chiar ministrului Agriculturii.  "Ar trebui luate masuri si in privinta preturilor, să ştiţi, sunt exagerate", i-a spus lui Petre Daea.    

La Mărginimea Sibiului, cunoscută pentru faimoasa brânză, localnicii au sărbătorit, în schimb... prin muncă, adică fabricând produse româneşti.

Ne trezim la 4 şi jumătate şi începem mulsul la 5. Dimineaţa, la prima oră, mulgem caprele, dupa care ducem laptele la tanc, il răcim, spune un producător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Stiri economice » Ziua produselor agroalimentare româneşti a fost sărbătorită cu fast în târguri şi cu muncă în gospodăriile producătorilor