Antena Meniu Search
x

Criza de medici de familie din Brașov "tratată" de prefectură cu o comisie care ar trebui să găsească soluții

Județul Brașov a intrat într-o adevărată criza a medicilor de familie. Vârstă înaintată a multor medici și lipsa de atractivitate a acestui domeniu sunt câteva dintre cauze. Mai mult decât atât, aproximativ o sută de medici, din întreg județul Brașov au împlinit vârsta de pensionare și vor ieși din sistem, în foarte scurt timp. Situația este atât de gravă, încât Instituția Prefectului a  creat un grup de lucru special pentru rezolvarea acestei crize.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 20.12.2022, 15:13

Vezi și

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Vorbim despre o situație de o mare gravitate, potrivit autorităților, la nivelul județului Brașov sunt aproximativ 100 de medici care au ajuns la vârsta pensionării și care își vor lăsa libere posturile fără ca cineva să le poată ocupa în folosul comunităților în care încă își desfășoară activitatea. Atât de gravă este situația încât la nivelul Prefecturii Brașov s-a format o comisie care să se ocupe de identificarea problemelor și soluțiilor din acest caz. Una dintre probleme este legată de faptul că în mediul rural autoritățile locale au spații care pot fi folosite pentru cabinetele medicale, au și locuințe care pot fi folosite de medici, însă codul administrativ nu le permite să facă astfel de alocări pentru că aceste unități medicale nu sunt asimilate instituțiilor de interes public."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Criza de medici de familie din Brașov "tratată" de prefectură cu o comisie care ar trebui să găsească soluții