Antena Meniu Search
x

Video Două tone de chiftele și un milion de înghețate au fost retrase din magazine. Conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen

Atenţie la ce produse consumaţi! Două tone de chiftele, dar şi mai multe loturi de îngheţată au fost retrase din marile lanţuri de magazine. Autorităţile au descoperit că acestea conţin o substanţă periculoasă, numită oxid de etilenă, care este folosită şi ca pesticid. Deja o parte dintre produse au ajuns la consumatori. 

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 04.08.2021, 15:43

Vezi și

În cantități mari și pe termen lung, consumul de produse care conțin oxid de etilenă ar putea avea efect cancerigen. Sustanța poate duce de asemenea la afecțiuni cardiace sau pulmonare. Tocmai de aceea autoritățile au dispus retragerea de îndată de la raft a două tone de chiftele care aveau oxid de etilenă. 

Nu este singură alertă alimentară. Tot aseară cei de la ANSVSA au dispus retragerea mai multor sortimente de înghețată la stradă, tot din această cauză. De altfel, de la începutul anului și până acum au fost retrase nu mai puțin de 1 milion de înghețate.

Se recomandă aruncarea produselor cu oxid de etilenă

Experții îi sfătuiesc pe cei care au cumpărat produse în care s-a descoperit aceasa substanță periculoasă să le distrugă sau să le returneze magazinului de unde le-au cumpărat, pentru a-și recupera banii. Important este să nu le consume, pentru că vedem, în cantități mari și pe termen lung, pot avea efecte nocive asupra organismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Două tone de chiftele și un milion de înghețate au fost retrase din magazine. Conțin oxid de etilenă, un pesticid cancerigen