Antena Meniu Search
x

Video Ipoteză alarmantă a medicilor din Iaşi: o nouă tulpină COVID-19, apărută pe plan local, ar putea circula deja în România

În plin val patru al pandemiei, medicii din Iaşi vin cu o ipoteză alarmantă. Este posibil ca ţara noastră să se confrunte cu o nouă tulpină de COVID-19, apărută pe plan local.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 13:25

Vezi și

Suspiciunile au apărut după ce cadrele medicale din Iaşi au observat o evoluţie mai rapidă şi mai agresivă a bolii. Numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 care au nevoie de spitalizare a crescut îngrijorător în ultimele săptămâni. În plus, mulţi bolnavi ajung să aibă nevoie de oxigen într-un timp foarte scurt, comparativ cu cei din valul doi sau trei al pandemiei. 

Medicii din Iaşi au început să recolteze probe

Medicii sunt șocați de cât de repede se agravează starea pacienților și au început deja să recolteze probe, pentru a vedea cu exactitate cu ce se confruntă. "Am observat la toți pacienții din valul patru, sunt mult mai rapid gravi. Prinderea pulmonară este extrem de severă, chiar la pacienți foarte tineri. Avem acum pacienți de 33, de 45 de ani cu afectare pulmonara 75-80%, iar timpul de la debutul bolii până la instalarea insuficienței respiratorii acute este mult mai scurt. Agravarea apare din ziua a doua, a treia", spune prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic şef UPU SMURD la spitalul Sfântul Spiridon.

"În primă fază prezintă un necesar minim din punctul de vedere al oxigenoterapiei. Într-un interval relativ scurt, undeva de la o oră în sus, necesarul de oxigen trebuie să fie escaladat. Este necesară intervenţia colegilor noştri de pe terapie intensivă, iar de cele mai multe ori are loc internarea pacientului direct în terapie intensivă. Se impune o secvenţiere, astfel încât să știm dacă ne confruntăm în continuare cu varianta Delta sau e altă tulpină", crede Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli infecțioase din Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Ipoteză alarmantă a medicilor din Iaşi: o nouă tulpină COVID-19, apărută pe plan local, ar putea circula deja în România