Antena Meniu Search
x

Video La donare doar cu programare: Centrele de transfuzii, record de cereri după majorarea de patru ori a tichetelor de masă

Donarea de sânge se face doar cu programare de acum înainte. Şi asta pentru că centrele de transfuzii au avut un record de cereri de la donatori. Situaţia a apărut după ce valoarea tichetele de masă pentru donatori a crescut de patru ori.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 12.01.2024, 14:51

Vezi și

Autoritățile fac greu față acestei situații pentru că numărul celor care vin să doneze sânge este mai mare ca niciodată. De la începutul anului și până acum a crescut de 10 ori numărul celor care vin să doneze sânge față de aceeași perioadă a anului trecut. 

La donare doar cu programare

După ce tichetele au fost majorate de la 67 la 280 de lei. Mai mult, donatorii primesc o zi liberă de la serviciu și o reducere de 50% la transportul în comun. Unele centre de transfuzii nu au capacitatea să stocheze sângele sau nu au personal suficient, astfel că la unele centre donarea se face pe bază de programare.

Începând cu data de 15 ianuarie, la Centrul de Transfuzie Sanguină București, donarea se va putea face doar în baza unei programări, care va putea fi făcută prin intermediul aplicaților online. Acolo unde donarea nu se face pe baza programării, medicii recomandă ca oamenii să sune înainte de a pleca de acasă pentru a se asigura că sunt locuri disponibile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » La donare doar cu programare: Centrele de transfuzii, record de cereri după majorarea de patru ori a tichetelor de masă