Antena Meniu Search
x

Video Leacul "bun la toate" pentru localnicii din Mureş. Specialist: "Efect benefic asupra tuturor afecţiunilor aparatului respirator"

Conurile de brad şi mugurii de pin sunt leacuri cu eficienţă recunoscută iar localnicii din zona Mureşului ştiu asta. Aşa că nu trece an să nu prepare siropurile tămăduitoare. Reţetele sunt cunoscute şi se moştenesc în familie, iar mulţi spun că atunci când le au în cămară, nici nu mai au nevoie de medicamente. 

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 18:11

Vezi și

Doamna Florea din localitatea Orşova de pe Valea Gurghiului merge an de an să adune muguri de pin ca să facă sirop. Spune că licoarea tămăduitoare nu trebuie să lipsească din cămara familiei.  

Doamna Florea: Dacă suntem răciţi sau tuşim, medicamentul nostru sunt conurile astea de brad.

Culesul mugurilor nu se face oricum şi oricând. Dar pentru familia doamnei Florea este deja tradiţie. 

Doamna Florea: Două, trei zile se mai pot culege, după aceea se usucă şi cad, nu mai au calitate, nu mai au vitamine, nu mai au nimic. în două trei zile vor dispărea şi apoi, la anul.

Pe acelaşi subiect

Mugurii trebuie să fie proaspeţi pentru ca reţeta să funcţioneze

Nici reţeta pentru siropul...magic nu o are oricine. Primul pas: mugurii proaspăt culeşi se pun într-o oală cu apă în care stau la macerat timp de 24 de ore. 

Doamna Florea: După ce au trecut 24 de ore, strecurăm conurile de pin, rămâne lichidul, după care îl punem într-o cratiţă cu zahăr. Un litru de sirop de muguri de pin şi un kilogram de zahăr. Se dă la foc mic, după e zahărul e dizolvat şi începe să dea în clocot, se stinge focul şi-l lăsăm să se răcească. 

Pe Valea Mureşului, în această perioadă se culeg conurile de brad. Ca şi mugurii, aceştia se culeg într-o anumită perioadă. Iar reţetele se învaţă în familie şi se dau mai departe nepoţilor. 

Ce beneficii au aceste medicamente naturiste

Liviu Todoran, specialist în alimentaţie publicăAu un efect benefic asupra tuturor afeţiunilor ale aparatului respirator. În anumite boli dermatologice, în anumite afecţiuni gastrointestinale, afecţiuni ale rinichilor.

Leacurile tradiţionale, spun localnicii, au efect dacă sunt luate zi de zi, dimineaţa, pe stomacul gol. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Leacul "bun la toate" pentru localnicii din Mureş. Specialist: "Efect benefic asupra tuturor afecţiunilor aparatului respirator"